ANNONS

Tomatsoppa med aprikoser och chili

/

Då värmen ännu inte riktigt kommit, så bjuder vi på en värmande soppa idag där sötman från de torkade aprikoserna balanserar upp hettan från chilin i denna fantastiskt goda och lena tomatsoppan. Dessutom är den supersnabb att tillaga! Ha en bra måndag!

Tomatsoppa med en klick creme fraiche

Foto: Helene Pe

Tomatsoppa med chili och aprikoser
ca 4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 – 1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt (beroende på önskad styrka)
ca 2 msk raps- eller solrosolja
3 burkar hela skalade tomater à 400 g
2 msk tomatpuré
8 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong
20 torkade aprikoser
1 dl crème fraîche samt extra till garnering
salt och svartpeppar

Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olja tillsammans med chili i en kastrull i några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och aprikoser och låt puttra i ca 15 minuter. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche. Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en klick crème fraîche.

Receptet kommer från vår bok Soppor, bröd och röror.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00