Rödcurrygryta med blomkål, potatis, spenat och jordnötter

Måndag och tillbaks till vardagen! Den här grytan gjorde jag häromdagen när jag blev så himla sugen på en thailändsk rödcurrygryta. Den blev så otroligt god att både jag och min man kunde inte sluta äta fast vi var proppmätta. Grytan är verkligen enkel och snabb att göra. Dessutom kan man variera ingredienserna om man vill efter smak. Ni kanske vill lägga till lite röda linser, kikärtor, sötpotatis eller byta ut spenaten mot pak choi?  Gillar ni riktigt stark mat, tillsätt mer rödcurrypasta! Ha en bra vecka! /Lisa


Rödcurrygryta med blomkål, potatis och jordnötter
ca 4 portioner

ca 250 g potatis
1 liten huvud blomkål á ca 450 g
1/2 röd paprika
1 gul lök

1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk raps – eller jordnötsolja
ca 2 msk rödcurry
2 tsk riven ingefära
2 burkar kokosmjölk á 400 ml
2 dl grönsaksbuljong

2 msk jordnötssmör
1 msk farinsocker
2 msk fisksås
ca 40 g färsk spenat
ca 1 msk pressad lime

färsk koriander, hackade salta jordnötter och limeklyftor till garnering

Skala och skär potatisen mindre bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skär paprika i strimlor.

Skala och finhacka löken. Fräs i oljan i 5-10 minuter i en kastrull. Tillsätt vitlök, rödcurry och ingefära och fortsätt fräs i några minuter till.  Tillsätt kokosmjölk, buljong, potatis, blomkål, paprika, jordnötssmör, socker och fisksås. Koka upp och låt sjuda till potatisen är klar. Rör i spenaten. Smaka av med lime, eventuellt med röd curry för mer hetta (vår variant är lite mer barnvänlig…), salt och peppar. Garnera med färsk koriander, hackade jordnötter och limeklyftor att pressa över. Servera med jasminsris.