back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kyckling med chili och cashewnötter

  • 4 portioner

Den här kycklingrätten med cashewnötter är min favoriträtt på en thailändsk restaurangkedja och jag beställer den alltid när vi beställer mat därifrån. Den är så otrolig god och jag har försökt att laga den flera gånger utan att riktigt få till samma smaker. Till slut frågade jag och fick väl inte riktigt exakta receptet, men med några tips. Man ska t ex använda chilipasta i olja. Resultatet blev riktigt bra – kanske inte precis som på restaurangen men så pass att alla barnen slickade rent tallrikarna sist jag lagade den! Mängd chilipasta kan variera beroende på hur stark du vill ha grytan. Hoppas det smakar!

Hur

Gör så här

1.

Skala, halvera och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär broccoli och blomkål i bitar. Strimla bok choy.

2.

Rör ihop alla ingredienser till såsen så att sockrets lösts upp.

3.

Värm oljan i en stor stekpanna och lägg ner de torkade chilin. Låt fräsa i några minuter, plocka ur och lägg åt sidan.

4.

Stek löken i oljan i några minuter. Rör i vitlök, ingefära och chilipasta.

5.

Lägg ner kycklingen och stek tills kycklingen är genomstekt. Lägg allt åt sidan på ett fat.

6.

Tillsätt lite mer olja i stekpanna och fräs grönsakerna tills de är klara.

7.

Lägg kycklingen tillbaka ner i stekpannan och häll på såsen. Låt koka upp och låt puttra under omrörning tills allt är uppvärmt.

8.

Rör sedan i cashewnötterna och smaka av med salt och peppar.

9.

Garnera med färsk koriander och servera med jasminsris.

Ingredienser

Ingredienser

1 gul lök, skivad

1 röd paprika

1/2 broccoli

1/2 blomkål

1 bok choy

2-3 små torkade chili

3 msk olja

2 vitlöksklyftor, hackad

1 tsk finhackad ingefära

1-2 msk chilipasta i olja

ca 400 g kycklingfilé eller lårfilé, skuren i bitar

efter smak salt

efter smak svartpeppar

till garnering koriander

Såsen

3 msk palmsocker eller strösocker

3 msk svampsoja

3 msk ostronsås

1 1/2 msk fisksås

1 1/2 dl kokande vatten

1 tärning kycklingbuljong, upplöst i vattnet

Till servering

2 dl rostade cashewnötter

salt och svartpeppar

koriander till garnering