ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling med chili och cashewnötter

/

Kyckling

,

Middag

,

Middagstips

,

Recept

,

Den här kycklingrätten med cashewnötter är min favoriträtt på en thailändsk restaurangkedja och jag beställer den alltid när vi beställer mat därifrån. Den är så otrolig god och jag har försökt att laga den flera gånger utan att riktigt få till samma smaker. Till slut frågade jag och fick väl inte riktigt exakta receptet, men med några tips. Man ska t ex använda chilipasta i olja. Resultatet blev riktigt bra – kanske inte precis som på restaurangen men så pass att alla barnen slickade rent tallrikarna sist jag lagade den! Mängd chilipasta kan variera beroende på hur stark du vill ha grytan. Hoppas det smakar! /Lisa

Kyckling med chili och cashewnötter
ca 4 portioner

1 gul lök, skivad
1 röd paprika
1/2 broccoli
1/2 blomkål
1 bok choy
2-3 små torkade chili
3 msk olja
2 vitlöksklyftor, hackad
1 tsk finhackad ingefära
1-2 msk chilipasta i olja
ca 400 g kycklingfilé eller lårfilé, skuren i bitar

Såsen
3 msk palmsocker eller strösocker
3 msk svampsoja
3 msk ostronsås
1 1/2 msk fisksås
1 1/2 dl kokande vatten
1 tärning kycklingbuljong, upplöst i vattnet

2 dl rostade cashewnötter
salt och svartpeppar
koriander till garnering

Skala, halvera och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär broccoli och blomkål i bitar. Strimla bok choy. Rör ihop alla ingredienser till såsen så att sockrets lösts upp.

Värm oljan i en stor stekpanna och lägg ner de torkade chilin. Låt fräsa i några minuter, plocka ur och lägg åt sidan. Stek löken i oljan i några minuter. Rör i vitlök, ingefära och chilipasta. Lägg ner kycklingen och stek tills kycklingen är genomstekt. Lägg allt åt sidan på ett fat. Tillsätt lite mer olja i stekpanna och fräs grönsakerna tills de är klara. Lägg kycklingen tillbaka ner i stekpannan och häll på såsen. Låt koka upp och låt puttra under omrörning tills allt är uppvärmt. Rör sedan i cashewnötterna och smaka av med salt och peppar.  Garnera med färsk koriander och servera med jasminsris.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00