Skär kycklingen i mindre bitar.
Vi älskar pasta. Och i dessa oroliga tider representerar pasta för oss mer än någonsin riktig ”comfort food”. Pasta är dessutom så fantastisk mångsidig. En favorit är den här supergoda tagliatelle med en krämig sås på kyckling, spenat och citron. Självklart med en massa Parmigiano-Reggiano. Buon Appetito!
1.
Skär kycklingen i mindre bitar.
2.
Skala och finhacka lök och vitlök.
3.
Stek lök och vitlök i en stekpanna i olivolja tills den blir mjuk.
4.
Tillsätt kycklingen och stek tills den är nästan genomstekt.
5.
Rör ut buljongtärningen i det heta vattnet så att den löses upp.
6.
Häll ner buljongen i stekpannan tillsammans med crème fraîche och spenat.
7.
Koka upp, rör om och låt sjuda i några minuter.
8.
Under tiden, koka pastan al dente i saltat vatten enligt förpackningen.
9.
Tillsätt citronskal och smaka av såsen med salt och peppar.
10.
Blanda såsen med den nykokta pastan.
11.
Späd eventuellt med lite av pastavattnet.
12.
Garnera med hackad persilja och riven parmesan.
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
3 dl créme fraîche
1 tärning kycklingbuljong
1 dl kokande vatten
60 g färsk spenat
finrivet skal från 1/2 citron citronskal
salt och nymalen svartpeppar
400 g tagliatelle eller spaghetti
hackad persilja och riven parmesanost till garnering