back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig tagliatelle med kyckling, spenat och citron

  • 4 portioner

Vi älskar pasta. Och i dessa oroliga tider representerar pasta för oss mer än någonsin riktig ”comfort food”. Pasta är dessutom så fantastisk mångsidig. En favorit är den här supergoda tagliatelle med en krämig sås på kyckling, spenat och citron. Självklart med en massa Parmigiano-Reggiano. Buon Appetito!

Hur

Gör så här

1.

Skär kycklingen i mindre bitar.

2.

Skala och finhacka lök och vitlök.

3.

Stek lök och vitlök i en stekpanna i olivolja tills den blir mjuk.

4.

Tillsätt kycklingen och stek tills den är nästan genomstekt.

5.

Rör ut buljongtärningen i det heta vattnet så att den löses upp.

6.

Häll ner buljongen i stekpannan tillsammans med crème fraîche och spenat.

7.

Koka upp, rör om och låt sjuda i några minuter.

8.

Under tiden, koka pastan al dente i saltat vatten enligt förpackningen.

9.

Tillsätt citronskal och smaka av såsen med salt och peppar.

10.

Blanda såsen med den nykokta pastan.

11.

Späd eventuellt med lite av pastavattnet.

12.

Garnera med hackad persilja och riven parmesan.

Ingredienser

Ingredienser

600 g kycklingfilé

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2-3 msk olivolja

3 dl créme fraîche

1 tärning kycklingbuljong

1 dl kokande vatten

60 g färsk spenat

finrivet skal från 1/2 citron citronskal

salt och nymalen svartpeppar

400 g tagliatelle eller spaghetti

hackad persilja och riven parmesanost till garnering