Sweet chili kyckling i soja- och sesamsås

Den här rätten blev jag bjuden på hos några vänner häromkvällen och tyckte den var så himla god. Jag älskar när jag får inspiration till nya rätter som inte är så superavancerade – utan kan helt enkelt vara en superenkel men supergod sås som här. Rätten  kommer garanterat gillas av både vuxna och barn, vardag som fest och är perfekt att göra till många. Jag tänker att såsen skulle även vara väldig god till ugnsbakad lax? Vad tror ni? /Lisa Matstylist Monica Eisenman Matstylist Monica Eisenman

Ugnsbakad ugnsbakad kyckling med soja och sweet chili sås
Sweet chili kyckling i soja och sesamsås
ca 4 portioner

ca 800 g kycklinglår
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl sweet chilisås
2 msk kinesisk soja
2 msk honung
2 msk finhackad ingefära
2 tsk sesamolja
1 tsk wasabi
färskpressad saft från 1 lime
1 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1-2 msk sesamfrön, vita/svarta
salt och peppar
koriander till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Blanda vitlök, sweet chilisås, soja, honung, ingefära, sesamolja, wasabi, lime. salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll över såsen och ställ in i ugnen. Efter 20 minuter, strö över sesamfröna och fortsätt tillaga kycklingen i ca 5-10 minuter till. Garnera med koriander och servera med ris.

 

 

 

 1. Agge skriver:

  Hej Monika!
  Jag testade detta och det var superenkelt o supergott!

  Våra barn äter gärna lite starkare mat men denna blev lite för stark- vill gärna ha denna rätt som en vardagsfavorit – har du ngt tips på hur vi kan göra den något mindre stark. Det är ju mycket sweetchili i – finns det mildare sweet chili el kan man byta ut en del av den till ngt annat?

  Kram Agge – hälsa Lisa

  1. Hej Agge!
   Vad kul att ni gillade rätten! Men vi förstår om några kanske tycker att såsen är lite för stark. Det går bra att minska på mängden sweet chili om man vill göra den lite mindre stark. Tillsätt öven lite mer honung så minskas styrkan. Du kan smaka dig fram innan du häller såsen i formen. KRAM, Lisa

 2. Monica skriver:

  Tack för ett fantastiskt gott recept! Betyget här hemma är full pott.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..