ANNONS

Sweet chili kyckling i soja- och sesamsås

/

Den här rätten blev jag bjuden på hos några vänner häromkvällen och tyckte den var så himla god. Jag älskar när jag får inspiration till nya rätter som inte är så superavancerade – utan kan helt enkelt vara en superenkel men supergod sås som här. Rätten  kommer garanterat gillas av både vuxna och barn, vardag som fest och är perfekt att göra till många. Jag tänker att såsen skulle även vara väldig god till ugnsbakad lax? Vad tror ni? /Lisa Matstylist Monica Eisenman Matstylist Monica Eisenman

Ugnsbakad ugnsbakad kyckling med soja och sweet chili sås
Sweet chili kyckling i soja och sesamsås
ca 4 portioner

ca 800 g kycklinglår
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl sweet chilisås
2 msk kinesisk soja
2 msk honung
2 msk finhackad ingefära
2 tsk sesamolja
1 tsk wasabi
färskpressad saft från 1 lime
1 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1-2 msk sesamfrön, vita/svarta
salt och peppar
koriander till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Blanda vitlök, sweet chilisås, soja, honung, ingefära, sesamolja, wasabi, lime. salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll över såsen och ställ in i ugnen. Efter 20 minuter, strö över sesamfröna och fortsätt tillaga kycklingen i ca 5-10 minuter till. Garnera med koriander och servera med ris.

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00