Kärna ur och finhacka chilin.
1.
Kärna ur och finhacka chilin.
2.
Krossa citrongräset och strimla det fint.
3.
Skala och skiva schalottenlöken.
4.
Skala sötpotatisen och skär den i kuber.
5.
Strimla kycklingen.
6.
Värm oljan i en wok eller i en kastrull. Fräs chili, citrongräs, lök, ingefära och gurkmeja i ca 1 minut.
7.
Häll på buljong och kokosmjölk. Koka upp och tillsätt sötpotatisen. Sjud i ca 5 minuter eller tills potatisen börjar mjukna.
8.
Tillsätt kycklingen och sjud tills den är genomkokt, i ytterligare ca 5 minuter.
9.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar.
10.
Tillsätt limesaft och fisksås i soppan och häll upp den i skålarna.
11.
Hacka örterna och jordnötterna. Toppa med böngroddar, jordnötter och färska örter.
2 röda chili
2 (endast den vita delen) citrongräs
4 schalottenlökar
ca 300 g sötpotatis
2 kycklingfi léer
ca 1 msk rapsolja
2 msk riven färsk ingefära
1 msk gurkmeja
8 dl hönsbuljong
8 dl kokosmjölk
250 g äggnudlar
2 msk (ca 1 lime) färskpressad limesaft
2 msk fisksås
1 kruka thaibasilika
1 kruka mynta
2 dl jordnötter
100 g färska böngroddar