ANNONS

Caesarsallad med grönkål

/

Vi vet – vi har sagt det förut men det tåls att upprepas. Vi förstår inte varför många svenskar insisterar på att kalla grönkål för ”kale”! 🙂 Ja, det heter så på engelska men på svenska heter det grönkål. En gång var vi var på en restaurang där hela menyn var på svenska förutom just ”kale salad”. Var så sugen att fråga varför de inte helt enkelt skrev grönkålssallad men ville inte vara dryg… Så. Nu har vi fått ventilera det. Igen.

Iallfall så bjuder vi idag på en variant på den klassiska Caesarsalladen där vi har byt ut romansalladen med just grönkål!

Kale Caesar Salad med kyckling och parmesan

Caesarsallad med grönkål
4 portioner

400 g grönkål
600 g kycklingfilé
4 skivor vittbröd
3 msk olivolja
1 tsk örtsalt
1 msk smör

Caesardressing
1 äggula
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1-2 sardellfiléer, finhackade
1 msk färskpressad citron
några droppar worcestershiresås
½- 1 dl rapsolja eller mild olivolja
ca 1 dl finriven parmesanost
salt och svartpeppar

hyvlad parmesan för garnering

Börja med att göra örtkrutongerna. Värm ugnen till 175 grader. Skär bort kanterna på brödet och skär det i små tärningar. Lägg tärningarna i en långpanna och blanda med 1 msk olja och örtsalt. Rosta tills brödet blir gyllenbrunt. Rör om då och då. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Riv loss grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv bladen i grova bitar och massera in ca 1 msk olivolja. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i olja och smör i en stekpanna på båda sidor tills de blir gyllenbruna. Lägg i en ugnsform och fortsätt tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta med en innertemperatur på 72°.

Under tiden kycklingen är i ugnen, vispa ihop äggulan, vitlök, sardeller, citron och worcestershiresås. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Rör ner parmesanosten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda grönkål och krutonger. Skiva kycklingen och lägg på grönkålen. Ringla över lite av dressingen och servera resten vid sidan om. Garnera med hyvlad parmesan.

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00