ANNONS

Cheesecakerutor med aprikos och hallon

/

Yippee! Det är äntligen fredag! Känns som den här veckan har vara svischat förbi. Vi vaknade till spöregn här i Stockholm imorse men nu börjar solen titta fram!  Härligt! Jag (Lisa) är också så glad att första veckan av skolan för min lille Benjamin har gått så bra – och jag som var lite nervös. Mycket mer nervös än vad han verkar ha varit. Han har varit hur cool som helst. Nu ska vi ta helg och fira med dessa smaskiga cheesecakerutor med aprikos och hallon!

Ha en toppen helg!


cheesecakerutor

Foto: Ulrika Ekblom


Cheesecakerutor med aprikos och hallon

ca 15 rutor

1 paket digestivekex
100 g smält smör

Fyllning
600 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 ägg
1 burk kondenserad mjölk (ca 395 g)
1 tsk vaniljsocker
1 burk konserverade aprikoser à 425 g
ca 4 dl hallon

Värm ugnen till 175 grader. Täck botten av en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen och låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.

Vispa ihop cream cheese och ägg. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

Låt aprikoshalvorna rinna av och fördela dem i formen.

Strö över hallonen och häll försiktigt över smeten.

Grädda i ca 45 minuter. Fyllningen ska vara lite lös när den tas ut, den stelnar när den svalnar. Låt kakan kallna helt och skär den sedan i rutor.

Tips! Allra godast blir kakan om den får stå till sig i kylskåpet över natten!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00