ANNONS

Lax och nudlar med teriyakisås

/

Lax och nudlar med teriyakisås

Foto Jonny Lindh

Lax och nudlar med teriyakisås

450 g laxfilé
250 g somennudlar eller äggnudlar
100 g sparris
100 g sockerärter
100 g haricots verts
ca 2 msk rapsolja
wasabi till servering

Marinad
2 msk wasabi
1 msk rapsolja
1 msk färskpressad citronsaft
Teriyakisås
1 dl japansk soja
1 dl vitt vin
½ dl strösocker
3 msk mirin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära

Blanda ingredienserna till marinaden. Skär laxen i kuber och blanda den med marinaden i en skål. Låt stå övertäckt i kylen i minst 30 minuter.

Blanda ingredienserna till teriyakisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och håll dem varma.

Skär sparrisen i bitar. Koka upp lite lättsaltat vatten. Förväll sparrisen i ca 3 minuter och sockerärter och haricots verts i 1 minut.

Värm oljan i en stekpanna eller wok. Stek laxen på alla sidor tills den får färg. Lägg upp nudlarna på ett fat. Toppa med grönsaker och lax. Häll över såsen och servera direkt med lite extra wasabi.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00