Blötlägg svampen i hett vatten om de är torkade.
1.
Blötlägg svampen i hett vatten om de är torkade.
2.
Skala ingefäran och skär den i skivor. Skala vitlöken och skär den i skivor. Kärna ur och skiva chilin. Skär citrongräset i strimlor.
3.
Koka upp buljongen. Lägg ingefära, vitlök, citrongräs och chili i buljongen.
4.
Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter. Tillsätt kycklingen och låt sjuda tills kycklingen är genomkokt. Ta ut kycklingen och med en gaffel strimla den i mindre bitar.
5.
Under tiden som kycklingen kokar skiva svampen. Fräs den sedan i olja tills den är krispig.
6.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar. Fördela kyckling, svamp och tatsoi på nudlarna.
7.
Sila bort kryddorna från buljongen. Smaka av med salt och peppar. Häll upp den heta buljongen i skålarna. Tillsätt eventuellt några droppar sesamolja.
8.
Servera med limeklyftor.
2 liter hönsbuljong
ca 20 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
2 citrongräs
250 g ramen- eller äggnudlar
ca 3 msk rapsolja
2 kycklingfiléer
ca 20 shitakesvampar
salt
peppar
1 kruka asiatisk tatsoi
ev några droppar sesamolja
1 lime
vitkål