back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ramen med kyckling, tatsoi och krispig shitake

En god ramensoppa med asiatisk tatsoi, kyckling och krispig shitake.

Hur

1.

Blötlägg svampen i hett vatten om de är torkade.

2.

Skala ingefäran och skär den i skivor. Skala vitlöken och skär den i skivor. Kärna ur och skiva chilin. Skär citrongräset i strimlor.

3.

Koka upp buljongen. Lägg ingefära, vitlök, citrongräs och chili i buljongen.

4.

Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter. Tillsätt kycklingen och låt sjuda tills kycklingen är genomkokt. Ta ut kycklingen och med en gaffel strimla den i mindre bitar.

5.

Under tiden som kycklingen kokar skiva svampen. Fräs den sedan i olja tills den är krispig.

6.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar. Fördela kyckling, svamp och tatsoi på nudlarna.

7.

Sila bort kryddorna från buljongen. Smaka av med salt och peppar. Häll upp den heta buljongen i skålarna. Tillsätt eventuellt några droppar sesamolja.

8.

Servera med limeklyftor.

Ingredienser

2 liter hönsbuljong

ca 20 g färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

2 citrongräs

250 g ramen- eller äggnudlar

ca 3 msk rapsolja

2 kycklingfiléer

ca 20 shitakesvampar

salt

peppar

1 kruka asiatisk tatsoi

ev några droppar sesamolja

1 lime

vitkål