Satt och bläddrade bland gamla bilder från  i somras och hittade en massa bilder, som jag helt hade glömt bort, på en god ramensoppa som jag (Monica) gjorde med bl a asiatisk tatsoi – en ny salladssort som jag hade fått för att provsmaka. Jag fick även några andra nya salladssorter (i kruka) –  finbladig grönkål, finbladig svartkål och trädgårdskrasse. Jag gillade verkligen den späda kålen då jag ofta tycker att vanlig grönkål och svartkål kan vara lite väl ”svårtuggad”.

Pssst… Ett litet tips – visste ni att om ni planterar kryddor i kruka i lite ny jord så fortsätter de att frodas och växa. Vet ej dock om det funkar med sallad i kruka….

Ramen nudelsoppa med kyckling

Foto: Monica Eisenamn

Ramen med kyckling, tatsoi och krispig shitake

ca 4 portioner

2 liter hönsbuljong
ca 20 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
2 citrongräs
250 g ramen- eller äggnudlar
ca 3 msk rapsolja
2 kycklingfiléer
ca 20 shitakesvampar, färska eller torkade
salt och peppar
1 kruka asiatisk tatsoi
ev några droppar sesamolja
1 lime i klyftor

Blötlägg svampen i hett vatten om de är torkade.

Skala ingefäran och skär den i skivor. Skala vitlöken och skär den i skivor. Kärna ur och skiva chilin. Skär citrongräset i strimlor.

Koka upp buljongen. Lägg ingefära, vitlök, citrongräs och chili i buljongen.

Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter. Tillsätt kycklingen och låt sjuda tills kycklingen är genomkokt. Ta ut kycklingen och med en gaffel strimla den i mindre bitar.

Under tiden som kycklingen kokar skiva svampen. Fräs den sedan i olja tills den är krispig.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar. Fördela kyckling, svamp och tatsoi på nudlarna.

Sila bort kryddorna från buljongen. Smaka av med salt och peppar. Häll upp den heta buljongen i skålarna. Tillsätt eventuellt några droppar sesamolja.

Servera med limeklyftor.

Tips! Jag såg nu i efterhand att det ser ut som det även ligger vitkål i soppan (det var ju så länge sedan jag gjorde soppan så jag har nog glömt det..) Gillar ni kål så är det bara att finstrimla lite och lägga med i soppan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..