ANNONS

Nudlar med grönsaker och tofu

/

.

När jag (Monica) gör denna rätt brukar jag helt enkelt röja ur grönsakslådan i kylskåpet och ta vad som finns. Det blir alltid ett lyckat resultat. I receptet har jag tagit med en massa olika grönsaker, men det är ingen katastrof om man inte har alla hemma.

.

Nudlar med grönsaker och tofu

Foto Jonny Lindh

.

Nudlar med grönsaker och tofu

ca 4 portioner

ca 350 g hård tofu
200 g fullkornsnudlar
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 medelstor morot
½ röd paprika
½ grön zucchini
½ gul zucchini
100 g sparris
½ broccolistånd
¼ blomkålshuvud
1 msk fi nhackad färsk ingefära
ca 4 msk rapsolja
100 g sockerärter
100 g minimajs
ca 100 g salta cashewnötter

Marinad
½ dl japansk soja
1–2 msk kinesisk soja
2 msk mirin
1 msk risvinäger
2 msk honung
1 tsk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära

Skär tofun i kuber. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över tofun och blanda försiktigt. Låt stå övertäckt i kylen i minst 1 timme men helst över natten.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.

Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär moroten i sneda skivor. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

Dela zucchinin på längden och skär den i halvmånar. Skär sparrisen i bitar. Bryt sönder broccolin och blomkålen i små buketter.

Häll bort marinaden från tofun men spara den. Värm ca 2 msk olja i en wok eller stekpanna. Lägg ner tofun och stek tills den har en krispig yta. Lägg åt sidan. Rengör stekpannan och värm ytterligare 2 msk olja. Lägg ner vitlök, chili och ingefära och stek i ca 1 minut. Tillsätt alla grönsaker och stek i ytterligare några minuter eller tills de mjuknar. Lägg i nudlarna och rör om. Tillsätt marinaden och blanda väl. Vänd försiktigt ner tofun. Strö över nötterna och servera direkt.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00