ANNONS

Tomatsoppa med chili och aprikoser

/

Härliga måndag! Jag vet, ni tycker säker att jag (Monica) är dryg som hyllar måndagar men som jag skrev i ett tidigare inlägg så är måndagar startskottet för att ta tag i allt man inte hann med förra veckan. Och tro mig, det var inte mycket på den ”att göra listan” som blev avbockat… Men nu är det som sagt en ny vecka och nya friska tag. Den där fermenterade apelsinläsken fungerade inte förra veckan heller. Men jag har gett mig f*n på att lyckas. Ibland måste man dock ”kill ones darlings” – vilket t ex Lisa fick göra när hon efter otaliga försök aldrig fick till hemgjorda Corn Flakes. Hemgjorda Bran Flakes blev toppenbra däremot – så det receptet får vara med i boken.

Nä, nu måste jag få upp detta inlägg för sen ska jag ut till våran tomt och träffa en gubbe som tillverkar jordkällare. När markarbetet till nya huset börjar så kommer det finnas en massa schaktmassa som ska forslas bort – vilket är rätt dyrt. Då har vi (eller snarare svärmor) kommit på att vi kan använda den till att täcka en jordkällare – vilket alltid har varit min stora dröm (tillsammans med ett orangeri inrett med kakelugn). Efter att ha jobbat på nya boken i snart ett år så har man onekligen samlat på sig en hel massa burkar och flaskor med sylt, saft, inläggningar, syrade grönsaker etc etc. Kylskåpet börjar bli rätt fullt och är dessutom lite för kallt, så det kommer nog inte dröja länge förrän den jordkällaren fylls på. Dessutom kommer jag då att ha den perfekta miljön för att lagra mina hem-ystade ostar!

Hoppas ni får en toppenvecka! Håll utkik här på bloggen – vi kommer att lägga upp några härliga påskrecept!

.

Tomatsoppa med chili och aprikoser

Tomatsoppa med chili och aprikoser
4 portioner


1 gul lök

1 vitlöksklyfta
1/2 urkärnad och finhackad röd chilifrukt
ca 2 msk raps- eller solrosolja
3 burkar hela skalade tomater à 400 g
2 msk tomatpuré
8 dl grönsaksbuljong
20 torkade aprikoser
1 dl crème fraîche samt extra till garnering
salt och peppar

Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olja tillsammans med chili i en kastrull i några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och aprikoser och låt puttra i ca 15 minuter. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche. Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en klick crème fraîche.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00