Krämig tagliatelle med bacon, grönkål och edamamebönor

Pasta med grönkål, edamame och bacon


Krämig tagliatelle med bacon, grönkål och edamamebönor

4 portioner

1 paket bacon
1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
100 g grönkål
250 g förvällda edamamebönor (utan skida)

3 dl vispgrädde
100 g riven parmesan (ca 2 dl)
salt och nymalen svartpeppar

400 g tagliatelle

hyvlad parmesan till garnering

Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Lägg på hushållspapper för att rinna av.

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.

Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något. Rör i edamamebönorna och fräs i några minuter.

Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop.

Häll av vatten från pastan. Blanda ner grönkålssåsen, bacon och parmesan med pastan in kastrullen. Blanda ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.

Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.

 

DSC03173

LOADING..