ANNONS

Pumpasoppa med chili och kokosmjölk

/

Hoppas ni har haft en trevlig Halloween samt Allhelgonahelg. Själva har vi, trots vårt amerikanska påbrå, inte firat Halloween i år. Däremot har vi tänt ett ljus på vår Mormors grav. Fokus denna helg har helt enkelt varit att ta det lugnt med familjen. 

Följande recept kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat. Den kan antingen serveras som ett tilltugg som på bilden eller som en hel rätt.

Foto Roland Persson

Foto Roland Persson

 Pumpasoppan är den längst ner i bilden…

PUMPASOPPA MED CHILI OCH KOKOSMJÖLK

antal ca 4 portioner (eller 20 små portioner)

1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk urkärnad hackad röd chilifrukt
ca 600 g pumpakött, skuret i bitar
3 dl mjölk
3 dl kokosmjölk
salt och peppar
koriander och finhackad chili till garnering

Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt pumpa, mjölk och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.

Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer vätska om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Fördela soppan i små glas, muggar eller skålar. Garnera med koriander och lite finhackad chili.

PUMPOR

I Sverige är vi mest vana vid den stora orange jättepumpan som används till att skära ut otäcka ansikten i när vi firar halloween. Vad många inte vet är att den även fungerar utmärkt till matlagning. Andra goda matpumpor är till exempel sorterna acorn, butternut, hokkaido och muscat.

butternut-squash

Butternut Squash

hokkaido
Muscat

Muscat

Acorn

Acorn

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00