Nudelsoppa med miso, shitake och tofu

Nu börjar vi med en ny grej här på bloggen – Meat Free Monday!  Varje måndag morgon lägger vi upp ett vegetariskt recept. Vi börjar med denna värmande soppa med nudlar, shitake, tofu och miso. Om inte den skulle passa i smaken kanske ni hittar något bland våra övriga vegetariska recept.

Kika här!

Foto Jonny Lindh

Foto Jonny Lindh

Nudelsoppa med miso, shitake och tofu

ca 20 shiitakesvampar, färska eller torkade
ca 350 g tofu
2 salladslökar
4 tsk sesamfrön
1 stor eller 2 små pak-choi eller 100 g färsk spenat
1 ½ liter vatten
ca 1 dl misopasta
2 msk japansk soja
800 g färska udonnudlar eller 250 g äggnudlar

 

Om svampen är torkad, lägg den i kokhett vatten i ca 20 minuter eller tills den är mjuk. Skär bort de sega stjälkarna och skär svampen i skivor. Skär tofun i kuber. Skiva salladslöken. Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torr varm stekpanna.

Skär bort botten på pak-choin och dela de största bladen på längden.

Koka upp vattnet och blanda i miso och soja. Tillsätt svamp, pakchoi och udonnudlar och låt koka i 2–3 minuter. Fördela allting i fyra stora soppskålar.

Lägg tofun ovanpå nudlarna och garnera med sesamfrön och salladslök. Servera direkt.

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..