back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ugnsbakad torsk med potatis och broccoli

Ett enkelt och bekvämt recept på ugnsbakad torsk med potatis och broccoli, serverad med salsa verde.

Hur

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Börja med att göra salsa verde genom att röra ihop ingredienser för hand eller kör i en mixer eller matberedare, beroende hur slät man vill ha den. Smaka av med salt och peppar.

3.

Skär potatisen i klyftor. Skär eller bryt buketter av broccolin. Sprid ut potatisklyftorna i en smord ugsform, salta, peppra och sätt in i ugnen.

4.

Efter 20 minuter, tillsätt broccolin i formen och fortsätt ugnsbaka i ca 10 minuter till.

5.

Lägg slutligen i torsken, salta, peppra och pressa över lite citronsaft. Ugnsbaka i ytterligare 10-15 minuter eller tills torsken är klar.

6.

Ta ut ur ugnen, ringla över lite av salsa verde och servera resten vid sidan om.

7.

Riv över citronskal, garnera med hackad persilja och servera direkt!

Ingredienser

600 g torskrygg eller torskfilé

800 g potatis

250 g broccoli

1 citron

till garnering hackad persilja

1 vitlöksklyfta

1 kruka basilika

1 kruka slätbladig persilja

2 msk kapris

1 tsk dijonsenap

1 msk färskpressad citronsaft

1/2 dl olivolja

och peppar salt