Fyll fyra glas med is
En lekfull twist på den spanska klassikern – här får sangrian en nordisk touch med bärlikör, björnbär, blåbär och svarta vinbär. Perfekt att servera till krämig gräddfil toppad med stenbitsrom, rödlök och gräslök, som man njuter av med spröda chips att doppa i.
1.
Fyll fyra glas med is
2.
Blanda vin, likör och socker och fördela i glasen
3.
Tillsätt mineralvatten och bär
4.
Servera direkt
1.
Lägg gräddfilen i en skål
2.
Klicka på rommen och strö över rödlök och gräslök
3.
Strö över lite svartpeppar
4.
Servera med chips
Receptet ger 4 glas
3 dl rödvin
1/2 dl crème de cassis
1 msk strösocker
ca 2 1/2 dl mineralvatten
ca 1 dl björnbär
ca 1 dl blåbär
ca 1/2 dl svarta vinbär
Receptet ger ca 4-6 portioner
3 dl gräddfil
80 g stenbitsrom
3 msk rödlök
1 msk gräslök
En nypa nymalen svartpeppar
Lättsaltade chips till servering