Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 4 msk av kokvattnet.
En enkel och snabb spaghetti med olivolja, chili och vitlök.
1.
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 4 msk av kokvattnet.
2.
Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
3.
Värm oljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken och chilin och fräs på låg värme tills vitlöken börjar få lite färg.
4.
Tillsätt det sparade kokvattnet. Blanda med spaghettin. Rör ner citronskal och persilja och smaka av med salt och peppar. Riv över parmesanost vid servering.
2 röda chilifrukter
4 vitlöksklyftor
1 ½ dl olivolja
rivet skal från ½ citron
ca 1 dl finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar
parmesanost
ca 400 g spaghetti