back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Spaghetti, olio, aglio e peperoncino

En enkel och snabb spaghetti med olivolja, chili och vitlök.

Hur

1.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 4 msk av kokvattnet.

2.

Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

3.

Värm oljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken och chilin och fräs på låg värme tills vitlöken börjar få lite färg.

4.

Tillsätt det sparade kokvattnet. Blanda med spaghettin. Rör ner citronskal och persilja och smaka av med salt och peppar. Riv över parmesanost vid servering.

Ingredienser

Ingredients

2 röda chilifrukter

4 vitlöksklyftor

1 ½ dl olivolja

rivet skal från ½ citron

ca 1 dl finhackad bladpersilja

salt

svartpeppar

parmesanost

ca 400 g spaghetti