Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i skivor. Riv parmesan.
En enkel och smakrik vegetarisk pasta med zucchini, vitlök och parmesan.
1.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i skivor. Riv parmesan.
2.
Stek zucchinin i 1-2 msk olivolja i en stekpanna på medelhög värme i några minuter, tills den får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
3.
Koka pastan al denne enligt anvisningarna på förpackningen.
4.
Stek schalottenlök, vitlök och chiliflingor i lite olivolja i stekpannan i några minuter. Lägg ner zucchinin och rör om så att de värms upp lite. Blanda med pasta, persilja och parmesan. Smaka av med citronskal, salt och svartpeppar.
400 g pasta
schalottenlök
2 klyftor vitlök
3 msk olivolja
600 g zucchini eller squash
50 g parmesan
1-2 tsk chiliflingor
1/2 dl hackad persilja
rivet citronskal
salt
svartpeppar