back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Spaghetti med zucchini, vitlök och parmesan

En enkel och smakrik vegetarisk pasta med zucchini, vitlök och parmesan.

Hur

1.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i skivor. Riv parmesan.

2.

Stek zucchinin i 1-2 msk olivolja i en stekpanna på medelhög värme i några minuter, tills den får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

3.

Koka pastan al denne enligt anvisningarna på förpackningen.

4.

Stek schalottenlök, vitlök och chiliflingor i lite olivolja i stekpannan i några minuter. Lägg ner zucchinin och rör om så att de värms upp lite. Blanda med pasta, persilja och parmesan. Smaka av med citronskal, salt och svartpeppar.

Ingredienser

400 g pasta

schalottenlök

2 klyftor vitlök

3 msk olivolja

600 g zucchini eller squash

50 g parmesan

1-2 tsk chiliflingor

1/2 dl hackad persilja

rivet citronskal

salt

svartpeppar