back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rostat surdegsbröd med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot

En enkel och supergod macka med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot. Perfekt som lunch eller middag under höstlovet.

Hur

1.

Mixa ärtor och creme fraiche till en slät kräm. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar.

2.

Rosta brödet.

3.

Bred häften av krämen på brödskiva. Lägg på rökt lax och halva ägget.

4.

Riv över färsk pepparrot och garnera med t ex solrosskott och krasse.

5.

Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

2 dl ärtor

3 msk creme fraiche

1/2 dl parmesan

enligt smak salt

enligt smak peppar

2 skivor surdegsbröd

ca 100 g rökt lax

1 st ägg

finriven, till garnering pepparrot

till garnering solrosskott

till garnering krasse

enligt smak flingsalt

enligt smak nymalen svartpeppar