Mixa ärtor och creme fraiche till en slät kräm. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar.
En enkel och supergod macka med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot. Perfekt som lunch eller middag under höstlovet.
1.
Mixa ärtor och creme fraiche till en slät kräm. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar.
2.
Rosta brödet.
3.
Bred häften av krämen på brödskiva. Lägg på rökt lax och halva ägget.
4.
Riv över färsk pepparrot och garnera med t ex solrosskott och krasse.
5.
Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
2 dl ärtor
3 msk creme fraiche
1/2 dl parmesan
enligt smak salt
enligt smak peppar
2 skivor surdegsbröd
ca 100 g rökt lax
1 st ägg
finriven, till garnering pepparrot
till garnering solrosskott
till garnering krasse
enligt smak flingsalt
enligt smak nymalen svartpeppar