back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Poulet Yassa

  • 45 minuter + marinering

Poulet Yassa är en traditionell senegalesisk rätt med grillad kyckling i en marinad av lök, chili, citronsaft och kryddor. Serveras med vermicellipasta och garneras med persilja.

Hur

Gör så här

1.

Skala och skiva löken till marinaden tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda lök och chili med citronsaft, salt, peppar, vitlök och 3 msk jordnötsolja. Häll det i en plastpåse och lägg i kycklingen. Skaka påsen så att allt blandas. Låt stå i kylen i minst 3 timmar (helst över natten).

2.

Värm ugnen till 225 grader och grill. Lägg ut kycklingen med skinnet uppåt på en plåt med aluminiumfolie. Placera plåten högt upp i ugnen och grilla kycklingen i cirka 10 minuter. Vänd på den och grilla i ytterligare cirka 8 minuter.

3.

Sila bort marinaden från lökblandningen, men spara den.

4.

Fräs blandningen i 2 msk olja i en traktörpanna i cirka 20 minuter på medelhög värme. Rör om då och då så att den inte bränns. Om den blir torr kan du tillsätta någon matsked vatten.

5.

När löken är mjuk, tillsätt den sparade marinaden, vatten, buljong, dijonsenap och oliver. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingen och låt sjuda under lock på låg värme i cirka 20 minuter.

6.

Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Bryt sönder vermicellin i mindre bitar. Lägg ner den i vattnet och låt koka i cirka 2 minuter. Var försiktig så att de inte blir överkokta. Sila bort vattnet.

7.

Ta upp kycklingen ur pannan och lägg den åt sidan. Blanda vermicellin med löken. Lägg kycklingen ovanpå och garnera med persilja. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

1 kg kycklinglår

250 g vermicellipasta

hackad persilja

4 gula lökar

1/2 - 1 röd chili

saften från 1 citron citronsaft

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

2 pressade vitlöksklyftor

3 + 2 msk jordnötsolja

1 dl vatten

1/2 hönsbuljongtärning

2 msk dijonsenap

2 dl gröna oliver