back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pasta primavera

  • 4 portioner

Trots det italienska namnet på den här rätten, primavera som betyder vår, är det faktiskt en amerikansk rätt skapad i New York på 70-talet. Vilken tur för oss! Vi lovar att ni kommer älska den då den inte bara är vansinnig god utan också färgsprakande vacker.

Hur

Gör så här

1.

Skär broccolin i mindre buketter. Skär övriga grönsaker förutom tomaterna i små bitar, i ungefär samma storlek. Skär tomaterna i klyftor.

2.

Stek upp grönsakerna förutom tomaterna i lite olja var för sig och lägg åt sidan. Grönsakerna får inte bli för mjuka – utan ska fortfarande vara lite knapriga: sparris ca 4 minuter, broccoli och rädisor 3-4 minuter, zucchini, paprika och lök ca 3 minuter.

3.

Utan att rengöra stekpannan, häll ner vitt vin och buljong och låt koka upp. Sjud sedan tills vätskan har reducerats till hälften. Tillsätt grädde och parmesanost. Rör om tills osten har smält.

4.

Koka upp pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är al dente. Häll tillbaka pastan i kastrullen.

5.

Tillsätt de stekta grönsakerna, tomater, basilika och såsen. Rör om över låg värme tills allt är varmt.

6.

Smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad basilika och servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

100 g broccoli

100 g sparris

100 g rädisor

100 g zucchini

100 g orange paprika

100 g gul paprika

1 liten rödlök

10 körsbärstomater

olivolja

2 dl höns eller grönsaksbuljong

1 dl vittvin

3 dl vispgrädde

2 dl riven parmesanost

salt

peppar

½ dl hackad basilika

4 portioner okokt pasta, ca 250 g

strimlad basilika till garnering