back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pasta med grönsaks­sås, chili och parmesan

  • 4 portioner

Den här pastarätten med en mustig grönsakssås är en favorit. Förutom att den är supergod och enkel att laga – den är även en perfekt kylskåpsrens-rätt! Har ni en halv aubergine eller lite persilja liggandes går det utmärkt att byta ut de mot t ex zucchinin och basilikan. Tillsätt mer chiliflingor beroende hur stark du vill ha.

Hur

Gör så här

1.

Skala och finhacka lök och vitlök.

2.

Skala och tärna moroten.

3.

Kärna ur och tärna paprika.

4.

Tärna zuchinni och champinjonerna.

5.

Fräs lök i olivoljan i ca 5 minuter, tills den blir mjuk.

6.

Tillsätt vitlök, morot, paprika, zuchinni och champinjoner och fräs i ytterligare ca 5 minuter.

7.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano och chilflingor.

8.

Lös upp grönsaksbuljongen i vattnet och häll ner i såsen.

9.

Koka upp och låt puttra i 10-15 minuter.

10.

Smaka av med salt och svartpeppar.

11.

Rör i basilika.

12.

Koka pastan enligt förpackningen och servera direkt med grönsakssåsen.

13.

Garnera med basilika och parmesan.

Ingredienser

Ingredients

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2-3 msk olivolja

1 morot

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1/2 zuchinni (ca 150 g)

100 g champinjoner

1 förpackning á ca 400 g krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 tsk strösocker

1 tsk torkad oregano

1/4- 1/2 tsk chiliflingor (beroende hur stark man vill ha)

1 grönsaksbuljong

1/2 dl kokande vatten

2 msk finhackad basilika

salt och svartpeppar

400 g pasta

hackad basilika till garnering

riven parmesan till garnering