Skala och finhacka lök och vitlök.
Idag håller vi det enkelt. Men gott. För ibland är det enklaste det godaste. Och just så är det med denna vegetariska pasta med tomatsås. Känner ni er lite ambitiösa kan ni gör egen pasta – men det är absolut inget måste.
1.
Skala och finhacka lök och vitlök.
2.
Värm olja i en stekpanna och fräs löken i några minuter.
3.
Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger, socker och basilikakvistar.
4.
Koka upp och låt sedan småputtra i ca 45 minuter.
5.
Ta bort basilikakvistarna och mixa såsen till önskad konsistens.
6.
Koka upp lättsaltat vatten och koka pastan efter instruktionerna på förpackningen.
7.
Servera pastan tillsammans med såsen, färsk basilika och riven parmesan.
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
800 g hela tomater på burk eller tetra, gärna San Marzano
1 msk tomatpuré
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
2-3 kvistar färsk basilika
salt och svartpeppar
ca 450 g rigatoni eller annan pasta
färsk basilika till garnering
riven parmesan