back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pankopanerad torsk med avokadmajo, rostad paprikamajo och citronaïoli

Idag bjuder vi på en ”fish n´chips” inspirerad rätt där vi panerar bitar av torsk i i pankoströbröd. Till det serverar vi tre olika sorters dip!

Hur

1.

Skär fisken i avlånga bitar. Salta och peppra.

2.

Häll upp vetemjöl och panko i varsin skål. Blanda i salt och svartpeppar i mjölet

3.

Vispa ägget lätt i en tredje skål.

4.

Börja med att doppa en bit fisk i mjöl, sedan i ägg och till sist i pankoströbrödet. Gör likadant med alla fiskbitar.

5.

Häll upp oljan i en stekpanna så att det fyller pannan ca 3 cm upp på kanten. Värm oljan.

6.

Stek fisken runtom i några minuter tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

7.

Servera med blandsallad och en eller flera av dippsåserna.

8.

ROSTAD PAPRIKAMAJO: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och dijonsenap. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Purea den rostade paprikan och rör ner den i majonnäsen. Smaka av med salt.

9.

AVOKADOMAJO: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och vitlök. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Purea avokadon och rör ner den i majonnäsen. Smaka av med salt.

10.

CITRONAIOLI: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och vitlök. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Rör sedan ner citronsaft och skal. Smaka av med salt.

Ingredienser

ca 600 g torsk

2 dl vetemjöl

2 dl pankoströbröd

1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

ca 75 g sallad av blandade sorter

t ex rapsolja eller jordnötsolja neutral olja till stekning

ROSTAD PAPRIKAMAJO

1 äggula

1 tsk vitvinsvinäger

½ tsk dijonsenap

ca 1 ½ dl neutral olja

100 g rostad paprika

salt

AVOKADOMAJO

1 äggula

1 tsk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyftor, pressade

1 ½ dl olivolja

1 liten avokado

salt

CITRONAIOLI

1 äggula

1 tsk vitvinsvinäger

2 vitlöksklyftor, pressade

skal från ½ citron

1 msk färskpressad citronsaft

salt