Börja med att göra fläskfärsbollarna genom att blanda ihop ingredienserna i en bunke, täck med plastfolie och ställ kallt. (Den får gärna stå i några timmar så att smakerna hinner komma till sin rätt.)
1.
Börja med att göra fläskfärsbollarna genom att blanda ihop ingredienserna i en bunke, täck med plastfolie och ställ kallt. (Den får gärna stå i några timmar så att smakerna hinner komma till sin rätt.)
2.
Koka upp buljongen och lägg ner ingefära, vitlök, citrongräs och limeblad i buljongen. Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter.
3.
Ta ut färsen från kylskåpet. Värm olja i en stekpanna och stek lite av färsen för att se om mer sälta behövs. Rulla färsen till bollar med blöta händer. Stek sedan bollarna tills de är genomstekta.
4.
Under tiden, koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar tillsammans med fläskfärsbollarna och valfria grönsaker. (Vissa grönsaker måste först blancheras).
5.
Sila buljongen. Smaka av med salt och peppar och häll sedan ner buljongen i skålarna. Garnera med salladslök och sesam. Servera direkt med limeklyftor.
300 g fläskfärs
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 salladslök
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk fisksås
2 tsk riven färsk ingefära
2 citrongräs
1 msk finhackad färsk koriander
1 tsk farinsocker
till stekning rapsolja
2 liter hönsbuljong
ca 20 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 citrongräs
4 limeblad
250 g äggnudlar
och peppar salt
i klyftor lime
och sesamfrön skivad salladslök
t ex sockerärtor, rädisor, pak choi, spenat etc valfria grönsaker