Skär varje kycklingfilé i två tunna skivor på längden.
En klassisk piccata paneras i endast mjöl - vi har dock lagt till riven parmesan. Grana Padano går lika bra och är lite billigare. Vi har också lagt till vitlökssauterad spenat som inte tillhör orginalreceptet.
Foto: Lisa Björner
1.
Skär varje kycklingfilé i två tunna skivor på längden.
2.
Blanda mjöl, parmesan och salt. Panera kycklingen i mjölblandningen.
3.
Smält smör med olja i en stekpanna. Stek kycklingen på båda sidor till gyllene och genomstekta. Lägg kycklingen på en tallrik och täck med folie.
4.
Häll vin, hönsbuljong och citron i stekpannan. Blanda maizena med vatten och vispa ner i stekpannan. Låt sjuda några minuter under omrörning tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
5.
Sauterad spenat: Stek vitlöken i olja några minuter på låg värme i en separat stekpanna. Tillsätt spenaten och fräs tills spenaten sjunker ihop. (Eventuellt får detta göras i två omgångar om du inte får plats med all spenat i stekpannan på samma gång).
6.
Lägg ner spenaten i stekpannan med såsen. Fördela kycklingen på spenaten. Garnera med citronskivor. Strö över kapris, persilja och extra ost.
7.
Tips! Känner du att du vill gärna ha någon kolhydrat till så passar t ex potatisklyftor, ris eller pasta.
3 kycklingfiléer
1/2 dl vetemjöl
1 dl finriven Grana Padano eller parmesan
½ tsk salt
2 msk smör
1 msk olivolja
½ dl torrt vitt vin
1 ½ dl hönsbuljong
2 msk färskpressad citron
1 tsk maizena
1 msk vatten
¾ tsk salt
200 g babyspenat
2 vitlöksklyftor, skivade
1-2 msk olivolja
ca ½ dl små kapris
ca ½ dl hackad bladpersilja
citronskivor
riven Grana Padano eller parmesan