Vispa ihop vatten, mjölk, vetemjöl, hjorthornssalt och salt. Tillsätt det smälta smöret och kimchin. Rör ihop till en slät smet. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn.
En matig och krispig våffla med en smakrik hetta från kimchin. Vi serverar dessa kimchivåfflor toppade med ett stekt ägg, krämig sojamajonnäs och lite srirachasås för extra sting. Perfekt som brunch eller lunch - eller t om middag!
Foto: Lisa Björner
1.
Vispa ihop vatten, mjölk, vetemjöl, hjorthornssalt och salt. Tillsätt det smälta smöret och kimchin. Rör ihop till en slät smet. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn.
2.
Sojamajonnäs: Rör ihop ingredienserna.
3.
Stek äggen i lite olja. Salta och peppra.
4.
Toppa våfflorna med ett stekt ägg. Ringla över sojamajo och sriracha. Garnera med salladslök, sesamfrön och koriander.
1 ¼ dl vatten
1 ¼ dl mjölk
2 dl vetemjöl
¾ tsk hjorthornsalt
½ tsk salt
75 g smält smör, svalnat
1 ½ dl hackad kimchi
1 dl majonnäs
ca 1-2 tsk japansk soja
några droppar sesamolja
4 ägg
2 salladslök, skivad
1 msk vita och/eller svarta sesamfrön
srirachasås eller srirachamajo
färsk koriander till garnering
salt och peppar