back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krispiga kimchivåfflor med stekt ägg, sojamajonnäs och sriracha

  • 4 portioner

En matig och krispig våffla med en smakrik hetta från kimchin. Vi serverar dessa kimchivåfflor toppade med ett stekt ägg, krämig sojamajonnäs och lite srirachasås för extra sting. Perfekt som brunch eller lunch - eller t om middag!

Foto: Lisa Björner







Hur

Gör så här:

1.

Vispa ihop vatten, mjölk, vetemjöl, hjorthornssalt och salt. Tillsätt det smälta smöret och kimchin. Rör ihop till en slät smet. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn.

2.

Sojamajonnäs: Rör ihop ingredienserna.

3.

Stek äggen i lite olja. Salta och peppra.

4.

Toppa våfflorna med ett stekt ägg. Ringla över sojamajo och sriracha. Garnera med salladslök, sesamfrön och koriander.

Ingredienser

Ingredienser

1 ¼ dl vatten

1 ¼ dl mjölk

2 dl vetemjöl

¾ tsk hjorthornsalt

½ tsk salt

75 g smält smör, svalnat

1 ½ dl hackad kimchi

Sojamajonnäs

1 dl majonnäs

ca 1-2 tsk japansk soja

några droppar sesamolja

Topping

4 ägg

2 salladslök, skivad

1 msk vita och/eller svarta sesamfrön

srirachasås eller srirachamajo

färsk koriander till garnering

salt och peppar