back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig risoni med kyckling, äpple och svamp

  • ca 4 portioner

Även om mörkret är på väg bort så dröjer sig kylan kvar. Vi tänder en brasa och njuter av värmande och goda middagar i sällskap av familj och vänner. Och just när det är kyligt och kallt så lägger vi ner lite extra tid och kärlek i det vi lagar - och dricker. Då parar vi gärna ihop maten med en passande dryck. T ex till denna krämiga risoni med kyckling, äpple och svamp passar det utmärkt med en Melleruds Alkoholfri Pilsner. Dess fylliga smak och delikata beska förhöjer de höstiga tonerna i maten. En fulländad måltid helt enkelt.

 I SAMARBETE MED MELLERUDS ALKOHOLFRIA PILSNER


Hur

Gör så här:

1.

Stek kycklingen på båda sidor i olja i en ugnssäker stekpanna tills gyllene. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

2.

Stek löken på medelhög värme i olja i ca 20 minuter. Tillsätt vitlök och svamp och stek i ca 5 minuter till.

3.

Värm ugnen till 200 grader.

4.

Häll i vin, buljong och grädde. Koka upp och smaka av med salt med peppar. Rör i äpple och orzo.

5.

Fördela kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen i 25 - 30 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 82 grader intill benet. Garnera med persilja.

Ingredienser

Ingredienser

 1 kg kycklinglår

2 gula lökar, skivade

100 g skogschampinjoner, skivade

1 vitlöksklyfta, pressad

1/2 dl vitt vin

5 dl hönsbuljong

2 dl vispgrädde

salt och svartpeppar

1 äpple, skalat och i klyftor

3 dl risoni

olja till stekning

hackad persilja till garnering