back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kräftdip med tunnbrödschips

  • ca 4 portioner

Om man inte orkar sitta och pilla med kräftor är denna tilltugg ett perfekt sätt att ändå få njuta av dem.

Foto: Helen Pe



Hur

Gör så här:

1.

Skär varje skiva tunnbröd i 10 lika stora bitar. Häll olja i en stekpanna så att den täcker ca 2 cm av botten. Värm oljan till ca 170 grader. 

2.

Fritera brödbitarna i oljan tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

3.

Kräftröra: Finhacka kräftstjärtarna. Blanda färskost, majonnäs, Worcestershiresås, lökpulver och dill. Rör ihop med kräftstjärtarna. Smaka av med salt och peppar.

4.

Servera kräftröran tillsammans med tunnbrödschipsen.

Ingredienser

Ingredienser

2 skivor mjukt tunnbröd (rektangulära) 

rapsolja till fritering

170 g kräftstjärtar

100 g färskost

½ dl majonnäs

¼ tsk Worcestershiresås

¼ tsk lökpulver

1 tsk hackad dill

Salt och vitpeppar