back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kiwi- och avokadosallad med granatäpple, lime och jalapeño

  • 4 portioner

Denna sallad blir man glad utav – både genom att äta och se på den och dess härliga färger. Ät gärna som tillbehör till grillat eller med t ex fish tacos.

Hur

Gör så här

1.

Skala, halvera och skär kiwin i halvmånar.

2.

Kärna ur och skiva avokadon.

3.

Skala och skiva rödlöken tunt. (För en mildare smak, lägg löken i kallt vatten i minst en kvart).

4.

Skär tomaterna i klyftor.

5.

Skiva jalapeños. Kärna eventuellt ur dem om du vill ha mindre hetta.

6.

Lägg allt i en bunke tillsammans med koriander och mynta.

7.

Pressa över lite limesaft. Salta och peppra.

8.

Blanda sedan försiktigt.

9.

Lägg upp på ett fat och servera.

Tips!

1.

Finhacka allt istället – så får du en härlig salsa!

Ingredienser

Ingredienser

250 g kiwi

1 avokado

1/4 dl rödlök

ca 100 g cocktailtomater

1 dl granatäpple

1 - 2 jalapeños

1 knippe koriander

1 knippe mynta

1 lime

flingsalt

nymalen svartpeppar