back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ingefärs­dryck med citron och honung

  • ca 1 liter

En koncentrerad ingefärsdryck med citron och honung som kan användas som en boost för immunförsvaret.

Hur

Gör så här

1.

Skölj ingefäran noggrant.

2.

Riv ingefäran grovt eller skiva den tunt – skalet kan vara kvar.

3.

Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm till 60 grader; inte högre annars förstörs nyttigheterna som t ex C-vitamin.

4.

Låt svalna och sila av vätskan.

5.

Rör i honung och färskpressad saft från 1-2 citroner, efter egen smak.

6.

Sila eventuellt vätskan igen om ni vill ta bort citronköttet – vi gillar att det ligger kvar.

7.

Häll upp en väl rengjord flaska med lock.

8.

Förvara i kylskåpet. Håller i 2-3 veckor.

Ingredienser

Ingredienser

200 g färsk ingefära

1 liter vatten

ca 1/2 dl flytande honung

1-2 citroner