back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grönsaks­pasta med mascarpone- och citronbasilika­sås

  • 4 portioner

Många känner till italienska färskosten mascarpone från desserten ”tiramisú” men den kan även användas till så mycket mer – t ex här för att göra en krämig sås med parmesan och basilika

Hur

Gör så här

1.

Skölj och skiva purjolök. Skär broccoli och zucchini i små bitar.

2.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

3.

Fräs purjolöken i olja i en stekpanna i några minuter tills den är mjuk. Tillsätt broccoli och zucchini och fortsätt fräs i några minuter tills de börjar bli lite mjuka. Rör i edamamebönor och ärtor. Tillsätt mascarpone, parmesan och citronskal. Värm försiktigt under omrörning. Rör ner basilika och smaka av med salt och svartpeppar.

4.

Rör ihop mascarpone- och grönsakssåsen med pastan. Strö över lite extra parmesan. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

400 g gemelli eller annan liknande pasta

1 liten purjolök

150 g broccoli

200 g zucchini

1 msk olivolja

150 g edamamebönor (tinade)

100 g gröna ärtor (tinade)

250 g mascarpone

1 dl riven parmesanost plus extra till serving

rivet skal från 1/2 citron

1 kruka basilika, finhackad

salt och svartpeppar