back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Godaste Cole Slaw!

  • ca 1,2 liter

Efter du har smakat denna cole slaw kommer du aldrig vilja äta någon annan. Hemligheten är att riva rå lök i dressingen.

Foto Lisa Björner

Hur

Gör så här:

1.

Lag: Koka upp vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Låt svalna.  Rör ihop lagen med olja, majonnäs och lök. 

2.

Finhacka spetskålen och riv morötterna. 

3.

Blanda med dressingen. Smaka av med salt och peppar.  Låt gärna stå i kylskåpet i någon timme innan servering.

Ingredienser

Ingredienser

1 spetskål eller vitkål à ca 600 g

100 g morötter

Lag

3 msk vatten

3 msk ättiksprit

¾ dl strösocker

¾ dl rapsolja

2 dl majonnäs

1/2 dl riven gul lök

ca ¾ tsk salt

ca 1 krm peppar