back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Fryst cheesecake med smak av grapefrukt

  • 10 – 12 bitar

Denna ljuvliga cheesecake går snabbt att göra och kan dessutom förberedas flera dagar i förväg då den ska ändå förvaras i frysen.


Foto Helen Pe

Hur

Gör så här:

1.

Mixa digestivekex, socker och smör till en smulig massa. Tryck ut massan i botten och upp på kanterna på en pajform med löstagbarbotten. Tryck till massan ordentligt så att den håller ihop när du skär i kakan. Ställ formen i frysen i ca 30 minuter.

2.

Vispa grädden tills den får mjuka toppar.

3.

Vispa ihop cream cheese och strösocker tills en slät kräm. Tillsätt florsocker, grapefruktskal- och saft samt vaniljsocker. Fortsätt vispa i 2 – 3 minuter.

4.

Vänd försiktigt ner grädden i cream cheese-smeten. Häll upp i pajformen. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.

5.

Vid servering, försiktigt lossa på kakan med en kniv och lägg upp på ett tårtfat. Dekorera med chokladägg, några krossade och några hela. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

250 g digestivekex

1 dl farinsocker

150 g smält smör

Fyllning

3 dl vispgrädde

800 g Philadelphiaost eller annan färskost

100 g strösocker

2 msk florsocker

skal från 1 grapefrukt

2 tsk pressad grapefruktsaft

1 tsk vaniljsocker

chokladägg till garnering