back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Fisktacos med kiwi-och avokakdosalsa s samt koriandermajo

  • ca 12 tacos

Fisktacos med kiwi- och avokadosalsa samt koriandermajonnäs är en smarik och fräsch smakexplosion med tropiska toner. Den milda fisken får sällskap av en syrlig-söt salsa och en örtig, krämig majonnäs som tillsammans lyfter varje tugga. Sej är en något grå fisk men med mycket god smak. På grund av sin fastare kött så passar den utmärkt att panera och fritera.

Foto Lisa Björner



 

 


 

Hur

Gör så här:

1.

Salsa: Skala och skär kiwin i små tärningar. Skär gurka och avokado i små tärningar. Finhacka rödlök och chili. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt.

2.

Korianderdressing: Mixa alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt.

3.

Skär fisken i bitar.  Vispa ägget i en skål tillsammans med salt.  Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägget och till sist i panko-ströbröd. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull och fritera några bitar åt gången tills de är gyllenbruna. Lägg över på ett hushållspapper. 

4.

Servera fisken med tortillabröd, salsa och korianderdressing.

Ingredienser

Ingredienser

 ca 400 g sej eller annan fast vit fisk

2 ägg

1 dl vetemjöl

ca 3 dl panko-ströbröd

½ tsk salt

ca 5 dl neutral olja till fritering, t ex rapsolja eller jordnötsolja

ca 12 -16 små tortillabröd

Korianderdressing

1 ½ dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta

1 kruka koriander

1 jalapeño, urkärnad

rivet skal och saft från 1 lime

1 tsk honung

salt

Kiwe-salsa

2 kiwi

50 g gurka

2 avokado

¼ rödlök

1 röd chili, urkärnad

salt