Salsa: Skala och skär kiwin i små tärningar. Skär gurka och avokado i små tärningar. Finhacka rödlök och chili. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt.
Fisktacos med kiwi- och avokadosalsa samt koriandermajonnäs är en smarik och fräsch smakexplosion med tropiska toner. Den milda fisken får sällskap av en syrlig-söt salsa och en örtig, krämig majonnäs som tillsammans lyfter varje tugga. Sej är en något grå fisk men med mycket god smak. På grund av sin fastare kött så passar den utmärkt att panera och fritera.
Foto Lisa Björner
1.
Salsa: Skala och skär kiwin i små tärningar. Skär gurka och avokado i små tärningar. Finhacka rödlök och chili. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt.
2.
Korianderdressing: Mixa alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt.
3.
Skär fisken i bitar. Vispa ägget i en skål tillsammans med salt. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägget och till sist i panko-ströbröd. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull och fritera några bitar åt gången tills de är gyllenbruna. Lägg över på ett hushållspapper.
4.
Servera fisken med tortillabröd, salsa och korianderdressing.
ca 400 g sej eller annan fast vit fisk
2 ägg
1 dl vetemjöl
ca 3 dl panko-ströbröd
½ tsk salt
ca 5 dl neutral olja till fritering, t ex rapsolja eller jordnötsolja
ca 12 -16 små tortillabröd
1 ½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
1 jalapeño, urkärnad
rivet skal och saft från 1 lime
1 tsk honung
salt
2 kiwi
50 g gurka
2 avokado
¼ rödlök
1 röd chili, urkärnad
salt