back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Filodegs­knyten med chèvre, spenat och salladslök

  • 12 stycken

En recept på filodegsknyten med chèvre, spenat och salladslök.

Hur

Gör så här

1.

Fräs spenaten i en torr stekpanna tills den mjuknar. Pressa ur vätskan ordentligt. Salta och låt svalna.

2.

Smula osten. Skiva salladslöken tunt. Blanda spenat, ost och salladslök.

3.

Skär arken i 12 fyrkanter. Pensla 4 ark med smör och lägg på varandra, lite slarvigt omlott. Placera en klick fyllning i mitten (ca 1 msk)  och vik upp kanterna av filodegen runtom för att skapa ett litet paket, öppen upptill. Ställ på en plåt med bakplåtspapper.

4.

Värm ugnen till 200 grader. Grädda knytena mitt i ugnen i 5 – 8 minuter eller tills degen är gyllenbrunt. Knytena är godast nygräddade men håller sig krispiga i några timmar.

Ingredienser

Ingredienser

120 g färsk spenat

en nypa salt

125 g färsk chèvre

2 salladslök

4 ark filodeg

ca 75 g smör, smält