Fräs spenaten i en torr stekpanna tills den mjuknar. Pressa ur vätskan ordentligt. Salta och låt svalna.
1.
Fräs spenaten i en torr stekpanna tills den mjuknar. Pressa ur vätskan ordentligt. Salta och låt svalna.
2.
Smula osten. Skiva salladslöken tunt. Blanda spenat, ost och salladslök.
3.
Skär arken i 12 fyrkanter. Pensla 4 ark med smör och lägg på varandra, lite slarvigt omlott. Placera en klick fyllning i mitten (ca 1 msk) och vik upp kanterna av filodegen runtom för att skapa ett litet paket, öppen upptill. Ställ på en plåt med bakplåtspapper.
4.
Värm ugnen till 200 grader. Grädda knytena mitt i ugnen i 5 – 8 minuter eller tills degen är gyllenbrunt. Knytena är godast nygräddade men håller sig krispiga i några timmar.
120 g färsk spenat
en nypa salt
125 g färsk chèvre
2 salladslök
4 ark filodeg
ca 75 g smör, smält