Gör iordning en skål med kallt vatten och is.
En enkel och fräsch sallad men full av smak – med härlig syra från äpplet, smak av anis från fänkålen, lätt bitterhet från rädisorna, sälta från chèvren och slutligen en härlig sötma från apelsinmarmelad-dressingen. Detta är ett av våra favorit-tillbehör till grillat.
1.
Gör iordning en skål med kallt vatten och is.
2.
Skiva fänkålen i riktigt tunna skivor längs med fänkålen, helst med en mandolin.
3.
Lägg i en skål med iskallt vatten och låt dra tills de har krusat tills sig, i 15 minuter.
4.
Under tiden, vispa ihop ingredienserna till apelsinmarmelad-dressingen.
5.
Smaka av med salt och peppar.
6.
Låt fänkålen rinna av i ett durkslag.
7.
Skala och halvera äpplet.
8.
Skär i tunna skivor. (Om äpplet inte ska användas på en gång, lägg i lite citronvatten så skivorna inte blir bruna.)
9.
Skiva rädisorna tunt.
10.
Blanda fänkål, äpple och rädisor med dressingen och smaka av med salt och peppar.
11.
Rör ner chèvreosten.
12.
Garnera med krasse.
1 stor fänkål
1 äpple
100 g färsk chévre
10 rädisor
krasse till garnering
2 msk olivolja
2 msk apelsinmarmelad
1 1/2 msk äppelcidervinäger
salt
peppar