back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Currygryta med kikärtor, aubergine och kokosmjölk

  • ca 4 portioner

En busenkel och smakrik currygryta med kikärtor, aubergine och kokosmjölk. Perfekt för en vegetarisk måndagsmiddag!

Hur

Gör så här

1.

Skär auberginen i mindre bitar. Stek i olivolja i omgångar, på medelhög värme i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.

2.

Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i olja i några minuter utan att de tar färg.

3.

Rör i de torra kryddorna och låt fräsa i några minuter.

4.

Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med auberginen. Koka upp och låt sjuda i 15 - 20 minuter.

5.

Garnera med koriander och servera med basmatiris.

Ingredienser

Ingredienser

500 g aubergine

ca 1/2 dl olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk currypulver

2 tsk garam masala

1/2 tsk gurkmeja

1/2 tsk malen koriander

1 msk färsk riven ingefära

2 dl krossade tomater

1 burk á 400 ml kokosmjölk

1 burk á 400 g, avrunnen kikärtor

2 msk tomatpuré

2 tsk strösocker

ca 1 tsk salt

1 krm svartpeppar

till garnering färsk koriander