Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten, pensla på lite olja på ena sidan och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de blir gyllenbruna.
Smaskiga snittar med trattkantarellröra, sherry och parmesan.
1.
Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten, pensla på lite olja på ena sidan och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de blir gyllenbruna.
2.
Rensa kantarellerna och hacka. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan har dunstat bort. Tillsätt smör, lök, och vitlök och fräs i ca 5 minuter utan att löken tar färg.
3.
Tillsätt fond, vatten, grädde och soja. Smaka av med sherry och koka upp. Låt sjuda och koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4.
Fördela svampröran på brödbitarna. Riv över parmesan och strö över hackad gräslök.
300 g trattkantareller
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2-3 msk smör
1 msk kantarellfond
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1/2 tsk mörk soja
1-2 tsk sherry
salt
vitpeppar
1/2 baguette
olivolja
parmesan
hackad gräslök