back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaise­sås

  • 2 portioner

Vi är riktiga ”brunch-älskare”. Vi älskar att ta det lugnt på helgmorgnarna (när tiden tillåter) och laga en god brunch. 95% av fallen blir det ägg, bacon och amerikanska pannkakor. Men just kommande helg som inleder påsklovet, blir inte riktigt som planerat. Vi skulle egentligen åka upp till vårt hus i Järvsö, åka skidor och fira första påsken. Men såklart stannar vi hemma och då passar vi på att lyxa till det och lagar denna supergoda rätt – croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaisesås. Kanske blir det så att vi även unnar oss ett glas Mimosa. Hoppas

Hur

Gör så här

1.

Börja med att göra hollandaisesåsen: Smält smöret. Blanda äggulor, citronsaft, vatten och salt i en liten kastrull. Värm på svag värme under vispning till ett tjockt skum. Stäng av värmen. Vispa ner smöret lite i taget. Det ska bli en tjock sås. Ställ åt sidan.

2.

Dela croissant på längden.

3.

För att göra äggröran, vispa ägg och grädde lite lätt. Värm 2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör långsamt på svag värme tills den börjar stelna något. Smaka av med salt och svartpeppar.

4.

Lägg upp croissant-halvorna på tallrikar och lägg på äggröran. Toppa med lax och avokado. Ringla över lite hollandaisesås och garnera med gräslök.

Ingredienser

Ingredienser

2 croissant

5 ägg

3 msk vispgrädde

ca 2 msk smör

ca 100 g rökt lax

1/2 avokado, skivad

gräslök till garnering

Hollandaise

100 g smör

2 äggulor

1 msk citron

1 msk vatten

1 krm salt