Marinad: Rör ihop alla ingredienser. Häll ner i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingfiléerna. Förslut och låt marinera i kylskåpet i några timmar, helst över natten. Vänd runt kycklingen då och då.
En smakrik rätt som lyfter fram det bästa av enkla men smakrika ingredienser där syrlig citron möter pepprig ingefära. Kycklingen kan serveras både varm och kall. Kycklingen kan antingen tillagas på grillen eller i ugnen.
Foto: Lisa Björner
1.
Marinad: Rör ihop alla ingredienser. Häll ner i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingfiléerna. Förslut och låt marinera i kylskåpet i några timmar, helst över natten. Vänd runt kycklingen då och då.
2.
Grilla kycklingen över direkt värme tills den är genomstekt. Alternativt grilla den i ugnen på 200 grader, i ca 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
3.
Skiva upp kycklingen och servera på ett stort fat tillsammans med grillade citronhalvor.
600 g kycklingfilé
2 grillade citronhalvor
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressad
rivet skal från 1 tvättad ekologisk citron
1 msk pressad citronsaft
1 msk riven färsk ingefära
1 msk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar