Putsa köttet och skär det i cirka 4 × 4 cm stora tärningar. Torka dem med hushållspapper.
1.
Putsa köttet och skär det i cirka 4 × 4 cm stora tärningar. Torka dem med hushållspapper.
2.
Skala och skär löken i klyftor. Skala morötterna. Skär en morot i bitar och lägg övriga åt sidan. Skala och krossa vitlöken.
3.
Värm oljan och smöret i en stor stekgryta och bryn köttet i omgångar. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Sänk värmen och fräs vitlöken, löken och moroten i några minuter utan att rengöra grytan. Strö över mjölet och rör om ordentligt. Tillsätt köttet, buljongen, vinet och kryddorna. Låt grytan koka upp, skumma av och låt den sedan sjuda under lock på svag värme i cirka 1 1⁄2 timme.
4.
Medan grytan sjuder, strimla sidfläsket och stek det knaprigt. Lägg det sedan på hushållspapper för att rinna av.
5.
Skär resten av morötterna i cirka 2 cm stora bitar. Skala smålökarna. Skär champinjonerna i fyra klyftor var. Stek lökarna och champinjonerna gyllenbruna var för sig i fettet som är kvar i pannan.
6.
När grytan har sjudit klart, ta upp köttbitarna och lägg dem åt sidan. Sila av vätskan men spara den och häll sedan tillbaka den i stekgrytan. Tillsätt köttet igen och de råa morötterna, sidfläsket, löken och champinjonerna. Koka upp och låt sjuda i ytterligare 20 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
7.
Skala och hacka schalottenlöken till polentan och fräs den i olja i en kastrull i några minuter. Häll i buljong och grädde och koka upp. Rör i polentan och låt sjuda i cirka 15 minuter, eller tills den är klar. Rör ner örterna och riv ner parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Garnera grytan med persilja och servera direkt med polentan.
1 1⁄2 kg högrev
1 gul lök
4 morötter
1 vitlöksklyfta
1⁄2 dl olivolja
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mörk oxbuljong
1 flaska röd bourgogne
1 bouquet garni (1 kvistpersilja, 2 kvistar timjan och 1 lagerblad samman- bundna med bomulls- tråd)200 g rökt sidfläsk
20 smålökar
250 g färska champinjoner
salt och peppar
hackad persilja till garnering
1 schalottenlök
1 msk olivolja
8 dl hönsbuljong
3 dl vispgrädde
2 1⁄2 dl polentagryn
1 dl finhackad färsk timjan
1 dl finhackad färsk basilika
1 dl finhackad färsk rosmarin
50 g parmesanost
efter smak salt
efter smak peppar