Värm ugnen till 175 grader.
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Pensla kycklingen med olja runtom. Salta och peppra.
3.
Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela upp vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Finhacka chilifrukten.
4.
Blanda bröd, vitlök, chili, tomater och oliver i en ugnsform eller långpanna. Häll över generöst med olivolja och rör om. Salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå med skinnsidan nedåt.
5.
Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
6.
Vänd på kycklingen och fortsätt ugnsbaka i ytterligare 20 minuter.
7.
Höj värmen till 200 grader och strö över mozzarellan. Ugnsbaka i 5-10 minuter till.
8.
Strö över basilikan och citronskal och servera direkt.
8 kycklinglårfilé (gärna med skinn)
ca 200 g dagsgammal ciabatta eller annat lantbröd
1/2 vitlökshuvud
250 g körsbärstomater
2 dl svarta oliver
1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g
1/2 – 3/4 dl olivolja
1 krm chiliflakes
1 krm salt + 1 tsk flingsalt
Några nypor nymalen svartpeppar
2 mozzarella á 125 g
färsk basilika till garnering