back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

"Allt på en plåt" med ugnsrostad kyckling med ciabatta, mozzarella och oliver

  • 4 portioner

”Allt på en plåt” med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater. Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk. Det gillar vi!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Pensla kycklingen med olja runtom. Salta och peppra.

3.

Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela upp vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Finhacka chilifrukten.

4.

Blanda bröd, vitlök, chili, tomater och oliver i en ugnsform eller långpanna. Häll över generöst med olivolja och rör om. Salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå med skinnsidan nedåt.

5.

Rosta i ugnen i ca 30 minuter.

6.

Vänd på kycklingen och fortsätt ugnsbaka i ytterligare 20 minuter.

7.

Höj värmen till 200 grader och strö över mozzarellan. Ugnsbaka i 5-10 minuter till.

8.

Strö över basilikan och citronskal och servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

8 kycklinglårfilé (gärna med skinn)

ca 200 g dagsgammal ciabatta eller annat lantbröd

1/2 vitlökshuvud

250 g körsbärstomater

2 dl svarta oliver

1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g

1/2 – 3/4 dl olivolja

1 krm chiliflakes

1 krm salt + 1 tsk flingsalt

Några nypor nymalen svartpeppar

2 mozzarella á 125 g

färsk basilika till garnering