back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Allt-i-ett ugnsbakat kycklinglår med brysselkål, druvor och valnötter

En superenkel och supergod allt-i-en-rätt med ugnsbakat kycklinglår, brysselkål, druvor och valnötter. Passar både till vardag och helg!

Hur

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Salta och peppra kycklinglåren runtom. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja.

3.

Lägg brysselkål och valnötterna i en skål. Salta och peppra och rör om med 1-2 msk olivolja. Sprid ut i ugnsformen och sätt in i ugnen i 10 minuter.

4.

Rör ihop 1 msk olivolja, vitbalsamvinäger och honung och blanda med druvorna. Lägg ner druvorna i ugnsformen och fortsätt ugnsbaka i ca 30 minuter till eller tills kycklingen är genomstekt.

5.

Garnera med lite färska örter. Servera med en fräsch sallad!

Ingredienser

8 kycklinglår

400 g brysselkål

2 dl valnötskärnor

ca 3-4 msk olivolja

3 dl druvor

1 msk vitbalsamvinäger

2 tsk honung

salt

svartpeppar

färska örter (t ex timjan, persilja, oregano)