back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ägg i cocotteformar med spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås

  • 6 portioner

Dags att börja planera påskens alla måltider? Vad sägs om t ex ägg i cocotteformarmed spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås?

OBS! Missta inte ”cocotte” för dess andra betydelse (glädjeflicka) då det i detta fall är en fransk liten portionsform. :)

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader. Smörj 6 cocotteformar eller små ugnssäkra portionsformar

2.

Fräs spenat hastigt i smör. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i botten på formarna. Knäck försiktigt ner ett ägg i varje form, med äggulan intakt. Lägg formarna i en stor ugnsform. Koka upp vatten och häll i den stora formen så att det når upp halvvägs på cocotteformarna. Ställ försiktigt in i ugnen och grädda i ca 10 minuter

3.

Skär under tiden laxen i strimlor. Ta ut formarna från ugnen och fördela lax, stenbitsrom och hollandaisesås på äggen. Garnera med färsk dill

Ingredienser

Gör så här

6 ägg

65 g färsk babyspenat

1 msk smör

ca 75 g kallrökt lax

ca 40 g stenbitsrom

1 dl hollandaisesås

salt och peppar

färsk dill till garnering