Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Citronkrämfyllda munkar

Munkar är vansinnigt goda – framförallt när det är nybakade. Här fyller vi dem med en len vaniljkräm smaksatt med citron. Tid: Antal: ca 10 stycken portioner Ingredienser: 25 g jäst 1 1/2 dl mjölk 50 g smör, rumsvarmt 3/4 dl strösocker + ca 2 dl till garnering 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1/2 … Continued

0

Rödcurry­gryta med blomkål, potatis och jordnötter

En enkel och snabb thailändsk rödcurrygryta med blomkål, potatis och jordnötter. Kan varieras efter smak och serveras med jasminsris. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 250 g potatis 1 liten huvud á ca 450 g blomkål 1/2 röd paprika 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja eller jordnötsolja ca 2 msk rödcurry 2 tsk … Continued

0

Risotto och torsk med ört- § parmesan­täcke

Vad sägs om ugnsbakad torsk med ört- och parmesantäcke serverad med risotto och örtolja. I Italien serveras risotto som den är – inte med något tillbehör. Vi tycker dock det blir jättegott att servera den med ört- och parmesantäckt torsk samt örtolja.Foto Lisa Björner Tid: Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 600 g torskrygg (4 … Continued

0

Bönröra med rostad vitlök toppad med pinjenötter och oliver

En len och god bönröra som är superenkel att göra. Vi toppar den sedan med oliver, pinjenötter, olivolja och persilja. Skopa sedan upp allt det mumsiga med en bit libabröd. Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 2 vitlöksklyftor 1 frp kokta stora vita bönor à 380 g ¼ dl olivolja av … Continued

0

Citronrutor med kokos­botten och kanderade citronskivor

Visste ni att säsongen för citron varar tydligen från december ända in i juli! Så idag bjuder vi på dessa sötsyrliga krämiga citronrutor.Foto Helen Pe Antal: ca 15 rutor portioner Ingredienser: 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 dl riven kokos 100 g smör ca 1 msk mjölk 3 msk Maizena majsstärkelse … Continued

0

Ugnsrostad lök

Förutom att dessa lök"blommor" är goda, så är de väldigt vackra och passar perfekt att servera som tillbehör. Vi använder både gula och röda lökar då det blir väldigt fint, men det går bra att använda antingen eller. Rödlök är oftast mildare än gul lök.Foto Lisa Björner Tid: Antal: portioner Ingredienser: 3 medelstora rödlökar 3 … Continued

0

Rostbröd

Rostbröd är både enkelt och gott att baka själv. Vill du dock ta det till en helt ny nivå så äter du det med smör som du kärnat själv. Receptet hittar du HÄR! Tid: ca 2 timmarAntal: 1 limpa portioner Ingredienser: 15 g färsk jäst 4 dl vatten, rumsvarmt 1 ½ msk strösocker 1 ½ … Continued

0

Smetana med saltgurka och honung

Har ni provat att doppa saltgurka i smetana och honung? Alltså vilken smakupplevelse! Sältan från saltgurkan tillsammans med syrligheten från smetena och sötman från honung – helt gudomligt gott! Och kanske världens enklaste tilltugg. Servera med iskall vodka så lovar vi att även era mest skeptiska gäster kommer att jubla! Ingredienser: 1 burk saltgurka 1 … Continued

0

Kyckling piccata med citron och kapris samt sauterad spenat

En klassisk piccata paneras i endast mjöl – vi har dock lagt till riven parmesan. Grana Padano går lika bra och är lite billigare. Vi har också lagt till vitlökssauterad spenat som inte tillhör orginalreceptet.Foto: Lisa Björner Tid: Tid: 30 minuterAntal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 3 kycklingfiléer 1/2 dl vetemjöl 1 dl finriven Grana … Continued

0

Smörstekt potatis med vitlök och örter

En favorit i repris! Inspiration till detta recept fick jag från den franska rätten pommes persillées – där man helt enkelt sauterar potatis med smör, vitlök och persilja. Kombinationen är ju helt magisk gott men jag tänkte att man borde kunna utveckla den ännu mer, t ex genom att byta ut persiljan mot andra örter … Continued

0

Indisk gryta med röda linser, kokos, sötpotatis och spenat

En mustig och smakrik gryta med varm toner av indiska kryddor. Kan ätas som den är men blir extra matig om den serveras med basmatiris och naanbröd. Bli inte rädd pga mängden ingredienser – grytan är både snabb och enkel att göra.Foto Lisa Björner Tid: ca 40 minuterAntal: 4 – 6 portioner portioner Ingredienser: 1 … Continued

0

Bagels

Bagels är ett judiskt bröd som finns i varenda New York-deli (och alla andra mataffärer för den delen), ofta serverat med cream cheese och rökt lax. Bagelns täta och sega konsistens får man genom att koka brödet innan det gräddas. Antal: 10 stycken portioner Ingredienser: 12 g färsk jäst 3 ½ dl vatten 2 msk … Continued

0

Cassoulet

Grunden till en cassoulet är alltid bönor och olika sorters kött – exakt vilken sorts bönor och kött beror dock på vem du frågar och var du är. Här blandar vi anka, fläsk och korv. Om du inte hittar toulousekorv går det lika bra med din favoritkorv – gärna dock en smakrik sådan. Ankconfit är … Continued

0

Chokladcheesecake

Denna dekadenta och ljuvliga cheesecake är godast när den har fått stå till sig i kylskåpet och blivit riktigt kall. Tänk på att den ska gräddas upp till 3 ½ timme och sedan vila i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten. Det är just detta som gör den så krämig och len. … Continued

0

Allt på en plåt med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater

Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk.Foto Lisa Björner Ingredienser: 8 kycklinglårfilé 200 g ciabatta 1/2 vitlökshuvud 250 g körsbärstomater 2 dl svarta oliver 1 burk kronärtskockhjärtan 1/2 – 3/4 dl olivolja 1 krm chiliflakes 1 krm + 1 tsk salt 1 tsk flingsalt Några nypor nymalen svartpeppar 2 mozzarella … Continued

0

Muffins med smuldegs­crumble

Dessa goda muffinsarna toppad med smuldegscrumble kan smaksättas och toppas på diverse vis. Lisas favorit är hallon och choklad och avnjuts till eftermiddagsfikat. Monica gillar att servera dem till helgfrukosten och blandar då ner lite nötter och frön i crumble-toppingen. Antal: 12 stycken portioner Ingredienser: 2 ägg 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk … Continued

0

Vietnamesisk sallad med friterad calamari

Den klassiska friterade calamarin, som alla någon gång har ätit på utlandsemestern, blir ännu godare när den serveras på en fräsch och krispig vietnamesisk sallad med en sötsyrlig och lite het dressing. Calamari, som är på svenska kallas även för 10-armad bläckfisk, kan köpas antingen som en hel tub eller skivad i ringar.Foto Roland Persson … Continued

0

Saftig citron- och yoghurt­kaka

Receptet på denna otroligt saftiga och goda citronkaka har vi fått från vår mammas bästa väninna (och tillika vår ”extra mamma”) Marie. Dock tror vi att hon underhåller någon liten detalj i receptet då vi aldrig lyckas få den 100% lika god som hennes. Som tur är uppnår vi 99% vilket funkar alldeles utmärkt det … Continued

Mjuka kakor
0

Kardemumma­yoghurt med frukt

En härlig frukost med kardemummayoghurt toppad med apelsin, grapefrukt, fikon, granatäpple och fruktsirap. Antal: ca 2 portioner portioner Ingredienser: 2 ½ dl ryska yoghurt ¼ tsk vaniljsocker ½ tsk kardemumma 1 apelsin ½ grapefrukt ½ pink grapefrukt 1 fikon 1 dl granatäpplekärnor 1/2 dl strösocker Gör så: Blanda yoghurt med vaniljsocker och kardemumma. Skala citrusfrukterna … Continued

0

Moules marinières med körsbärs­tomater och basilika

Musslor är inte bara goda – de är också billiga och klimatsmarta! Dessutom finns det en bred variation av sätt att smaksätta dem. Här gör vi en klassisk moules marinières fast med italienska smaker i form av tomater och basilika.Foto Helen Pe Antal: 2 portioner portioner Ingredienser: ca 1 kilo blåmusslor 250 g, blandade färger … Continued

0

Kardemummabullar med chokladfyllning

Vi gillar att variera våra kardemummabullar och fylla dem med choklad istället. Extra gott blir det då!Foto Lisa Björner Antal: ca 35-40 bullar portioner Ingredienser: 50 g jäst 5 dl mjölk, rumsvarm 1 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 tsk mortlade kardemummakärnor 1 tsk salt ca 13 dl vetemjöl 150 g smör, rumsvarmt 250 … Continued

Okategoriserade
0
1 … 5 6 7 8 9 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt