Citronkrämfyllda munkar
Munkar är vansinnigt goda – framförallt när det är nybakade. Här fyller vi dem med en len vaniljkräm smaksatt med citron. Tid: Antal: ca 10 stycken portioner Ingredienser: 25 g jäst 1 1/2 dl mjölk 50 g smör, rumsvarmt 3/4 dl strösocker + ca 2 dl till garnering 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1/2 … Continued
Rödcurrygryta med blomkål, potatis och jordnötter
En enkel och snabb thailändsk rödcurrygryta med blomkål, potatis och jordnötter. Kan varieras efter smak och serveras med jasminsris. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 250 g potatis 1 liten huvud á ca 450 g blomkål 1/2 röd paprika 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja eller jordnötsolja ca 2 msk rödcurry 2 tsk … Continued
Risotto och torsk med ört- § parmesantäcke
Vad sägs om ugnsbakad torsk med ört- och parmesantäcke serverad med risotto och örtolja. I Italien serveras risotto som den är – inte med något tillbehör. Vi tycker dock det blir jättegott att servera den med ört- och parmesantäckt torsk samt örtolja.Foto Lisa Björner Tid: Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 600 g torskrygg (4 … Continued
Bönröra med rostad vitlök toppad med pinjenötter och oliver
En len och god bönröra som är superenkel att göra. Vi toppar den sedan med oliver, pinjenötter, olivolja och persilja. Skopa sedan upp allt det mumsiga med en bit libabröd. Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 2 vitlöksklyftor 1 frp kokta stora vita bönor à 380 g ¼ dl olivolja av … Continued
Citronrutor med kokosbotten och kanderade citronskivor
Visste ni att säsongen för citron varar tydligen från december ända in i juli! Så idag bjuder vi på dessa sötsyrliga krämiga citronrutor.Foto Helen Pe Antal: ca 15 rutor portioner Ingredienser: 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 dl riven kokos 100 g smör ca 1 msk mjölk 3 msk Maizena majsstärkelse … Continued
Ugnsrostad lök
Förutom att dessa lök"blommor" är goda, så är de väldigt vackra och passar perfekt att servera som tillbehör. Vi använder både gula och röda lökar då det blir väldigt fint, men det går bra att använda antingen eller. Rödlök är oftast mildare än gul lök.Foto Lisa Björner Tid: Antal: portioner Ingredienser: 3 medelstora rödlökar 3 … Continued

