Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Limekolarutor med mandelbotten

Söta, syrliga och lite sega kolarutor – passar lika bra till fikat som till dessert. Ett tips är att då klicka på lite vispad grädde. Tid: Antal: 16 stycken portioner Ingredienser: 2 dl skållad och skalad mandel 2 ägg 2 dl strösocker Kolakräm 4 gelatinblad 200 g vit choklad, hackad 4 äggulor 1 dl vispgrädde … Continued

0

Vietnamesiskt grapefrukt- och avokadosallad

Vietnamesisk grapefrukt- och avokadosallad är en fräsch och smakrik rätt som kombinerar den syrliga sötman från grapefrukt med den krämiga mjukheten från avokado. Tillsammans med örtiga inslag av mynta och koriander, samt en sötsyrlig och fräsch dressing, skapar denna sallad en härlig balans av smaker som både är lätt och uppfriskande. Tid: Antal: ca 4 … Continued

0

Grön shakshuka

Shakskuka är en mellanöstern/nordafrikansk rätt som vanligtvis baseras på tomater. Här har vi gjort en ”grön” variant där spenat och grönkål får agera som bas i denna smakrika och tillfredsställande rätt. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 jalapeño 100 g grönkål 6 gröna sparrisar 200 g babyspenat 2 – 3 … Continued

0

Cajun-friterad blomkål med Blue Cheese Dip

I USA är det populärt att servera Blue Cheese Dip till Buffalo Wings (kryddiga kycklingvingar.) Här gör vi en grönsaksvariant med blomkål – som är så gott att även den mest inbitna köttvurmaren kommer älska dem! De kan antingen serveras som tilltugg, tillbehör – eller som sin egen rätt tillsammans med en fräsch sallad.Foto Lisa … Continued

0

Citronbiskvier

Biskvier kan upplevas lite mäktiga pga smörkrämen – men här bidrar lemon curd och citron med lite fräschör! Dessa biskvier är i ”normalstorlek” men gör dem gärna lite mindre, t ex munsbit-stora – så passar de perfekt på en dessertbuffé.Foto Helen Pe Antal: 12 stycken portioner Ingredienser: 300 g mandelmassa ca 2 ägg, lättvispade 150 … Continued

0

Halloumi fries panerade i ostbågar

Halloumi fries panerade i ostbågar. Japp. Du läste rätt. Följer man ett konto som skrivs av två systrar med amerikansk bakgrund så är det just sådana recept som kan förväntas dyka upp då och då. Vi har lagt upp detta tidigare och de var så populära!! Och ja, ni som ser detta första gången – … Continued

0

Viltgryta med messmör och svartvinbär

En underbar viltgryta med messmör och svartvinbär. Grytan kan serveras med t ex potatispuré, råris eller kvarngryn såsom vi har serverat här. Kvarngryn är en blandning av havre, vete och råg. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g grytbitar av vilt (t ex rådjur, hjort, älg, ren) 1 gul lök 1 + 2 msk smör … Continued

Grytor
0

Potatis- och ostfyllt bröd

Dessa goda ost- och potatisfylla bröd ska gräddas i en stekpanna – gärna över öppen eld!Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 12 bitar portioner Ingredienser: ca 180 g (3 dl) vetemjöl special 1 dl mjölk 25 g smör, smält en nypa salt 2 potatis (ca 180 g) 3 msk majonnäs 1 krm salt 200 g … Continued

0

Amishkakor

Dessa kakor sägs härstamma från Amish-folket i Pennsylvainia som inte använder elektricitet. Så vill du känna att du verkligen gör på rätt sätt så får du vispa för hand och använda vedspis (eller gasugn). Dock går det utmärkt om du inte göra det…Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 18 kakor portioner Ingredienser: 100 g smör, … Continued

0

Äppelpaj med smuldeg och pekannötter

Vi älskar att laga mat utomhus på vintern. Därför har denna äppelpaj med smuldeg och pekannötter tillagade i foliepaket över öppen eld alltid varit en favorit.Foto Helen Pe Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 100 g smör, rumsvarmt 2 dl havregryn ¾ dl strösocker 2 msk lönnsirap 1 tsk malen kanel 1 dl pekannötter en nypa … Continued

0

Flatbread med vitlöks­olja, persilja och citron

Vad är roligare då än att laga mat utomhus! En favorit är ”flatbread” penslad med vitlöksolja, persilja och citron en favorit. Flatbread kan tillagas direkt på gallret över en öppen eld alternativt i en stek- eller grillpanna.Foto Helen Pe Antal: 8 stycken portioner Ingredienser: 2 ½ dl vatten 15 g jäst 2 msk olivolja 1 … Continued

0

Varma frallor fyllda med pesto och charkuterier

Dessa fyllda frallor är perfekta att förbereda hemma för att sedan packa med sig i matsäcken ut i skidspåret. Sedan är det bara plocka fram när hungern pockar på – och grilla dem över öppen eld. Osten kommer att smälta och mojsa till sig med de goda charkuterierna, peston och paprikan. Vi kan garantera att … Continued

0

Stekta kardemumma­bullar

Enkelt och gott blir det när man gräddar bullar i en stekpanna över öppen eld. Här använder vi färdig pizzadeg för att göra det riktigt lätt. Bullarna kan förberedas hemma för att sedan gräddas på plats.Foto Helen Pe Antal: ca 12 stycken portioner Ingredienser: 1 rulle á 400 g färdig rektangulär pizzadeg 100 g smör … Continued

0

Renskavs­gryta med skogs­champinjoner och lingon

En värmande gryta med renskav, skogschampinjoner och lingon. Till skillnad från andra grytor går den lite snabbare att göra då renskav inte behöver koka länge för att bli mört.Foto Helen Pe Tid: ca 50 minuterAntal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 purjolök 200 g skogschampinjoner 4 potatisar (ca 400 g) 2 msk + 2 msk smör … Continued

Grytor
0

Chouquettes

Dessa små lätta och luftiga franska ”puffar” görs på samma pâte à choux-deg som t ex éclairs. Enda skillnaden är att dessa spritsas till bollar och täcks med pärlsocker – och man kan lätt äta ett dussin åt gången…Foto Lisa Björner Antal: ca 30 stycken portioner Ingredienser: 75 g smör 1 tsk strösocker 1 1/2 … Continued

0

Chili con carne

Chili con carne blir nästan godare om den får stå i några dagar – vilket gör den till den perfekta rätten att göra i ordning i förväg.Foto Lisa Björner Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 750 g högrev, rumstempererad 1 msk neutral olja 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 grön jalapeño eller grön chili 2 … Continued

0

Havrekakor med russin & valnötter

Dessa kakor var en favorit bland gästerna på vårt café The Cookbook Café. Ett tips nu inför sportlovet, är att lägga alla torra ingredienserna ( i rätt mängd) i en burk (eller plastpåse) och ta med till fjällstugan. Sedan behöver man bara blanda med smör, ägg och vatten. Smart va!Foto Lisa Björner Tid: ca 25 … Continued

0

Chokladbollar med dadlar, jordnötssmör och kokos

Perfekt att ta med sig i skidbacken eller ut i skidspåret för lite extra energi. Ingredienser: 200 g dadlar 3 msk kakao 2 msk jordnötssmör 1 dl havregryn 1-2 msk kaffe en nypa salt ca 1 – 1/2 dl kokosflingor Gör så: Kör dadlarna i en matberedare till en slät massa. Tillsätt kakao, jordnötssmör, havregryn, … Continued

Choklad
0

Nudelsoppa med miso, tofu, ägg och grönsaker

Denna nudelsoppa med miso, tofu, ägg och grönsaker är perfekt att ta med i matsäcken i skidbacken eller på vinterpicknicken. Buljongen kan förvaras i en termos och resterande ingredienser till soppan i en annan behållre – och så blandas allt när det är dags att äta. Var försiktig om behållaren är av glas eftersom den … Continued

Soppor
0

Sötsalta heta nötter

Variera chipsen och pop cornen till helgen och prova dessa sötsalta heta nötter istället. Förutom att de är vansinnigt goda – så går de supersnabbt att sno ihop. Vi tycker det är godast med mandlar, cashewnötter och jordnötter, men använd de nötter ni gillar bäst eller råkar ha hemma. Tillsätt mindre cayennepeppar om ni vill … Continued

Tilltugg
0

Citronkrämfyllda munkar

Munkar är vansinnigt goda – framförallt när det är nybakade. Här fyller vi dem med en len vaniljkräm smaksatt med citron. Tid: Antal: ca 10 stycken portioner Ingredienser: 25 g jäst 1 1/2 dl mjölk 50 g smör, rumsvarmt 3/4 dl strösocker + ca 2 dl till garnering 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1/2 … Continued

0
1 … 4 5 6 7 8 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt