Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Räkor med dipsåser

Är ni som vi och orkar inte alltid laga värsta middagen på fredagar? Då kan vi tipsa om att duka fram en räkfrossa. Vi vet, det känns kanske lite 80-tal. Men ni måste ändå erkänna att det är vansinnigt gott! Framförallt när man serverar räkorna med flera olika smarriga dipsåser (vår favorit är cocktailsås…). Minimal … Continued

Fisk & Skaldjur
0

Vit gazpacho med ramslöks­olja

Vit gazpacho, eller ”ajo blanco” – en fräsch kall spansk soppa som även går utmärkt att servera varm. Här har vi adderat en svensk touch genom att ringla över ramslöksolja. Får du inte tag i ramslök kan du byta ut den mot gräslök.Foto Lisa Björner. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 3 hela vitlök 2 msk … Continued

0

Chokladdoppade mintkarameller

Chokladdoppade mintkarameller är enkla och snabba att göra, men smakar som om de kommer från ett exklusivt konditori. Perfekta när du vill imponera utan krångel! Tid: Antal: ca 30 st portioner Ingredienser: 100 g Philadelphiaost eller cream cheese 6 – 8 dl florsocker några droppar pepparmintsessens/olja karamellfärg ca 200 mörk choklad (minst 50 % kakaohalt) … Continued

Choklad
0

Lime- & kokospaj med maräng

Här kombinerar vi Key Lime Pie och cheesecake samt adderar lite kokos. Resultat blir en dekadent och ljuvlig dessert. Man kan grädda pajen i förväg och förvara i kylen i ett par dagar – för att sedan toppa med marängen samma dag som den ska serveras.Foto Helen Pe. Tid: Antal: ca 10 bitar portioner Ingredienser: … Continued

0

Ägg Benedictepaj med sparris och hollandaisesås

Här har vi tagit inspiration från den klassiska brunchrätten ”Ägg Benedicte” genom att göra en paj med ägg och skinka för att sedan servera hollandaise och sparris till.Foto: Helen Pe Tid: Antal: 10 – 12 bitar portioner Ingredienser: 1 knippe sparris 125 g smör, kallt 3 dl vetemjöl ¼ tsk salt 1 msk iskallt vatten … Continued

0

Färskost “board” med citrusfrukt och chokladägg

Färskost “board” med frukt, chokladägg och mördegskakorTid: 40 minuter + 1 timme kylningDet har länge varit en trend att göra “butter boards”. Här gör vi istället en söt variant där vi toppar färskostkräm med citrusfrukt och krossade chokladägggodis. Allt detta goda “skopar” man sedan upp med en söt kaka, som t ex mördegskakor. Tid: Antal: … Continued

0

Lammstek med vitlök, rosmarin och citron

Det är viktigt att använda en termometer när du tillagar lamm så att den blir perfekt rosa!Foto Helen Pe Tid: Antal: ca 10 portioner portioner Ingredienser: 1 lammstek med ben, ca 2 kg 4 – 5 vitlöksklyftor 3 msk hackad färsk rosmarin 2 – 3 msk olivolja 1 citron, finrivet skal Flingssalt och peppar Gör … Continued

0

Gös med blomkålskräm och sandefjordsås

Sandefjordsås känns väldigt lyxig men är otroligt enkel att göra. Här serverar vi den med gös som är en läcker och mild vit fisk.Foto: Lisa Björner Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g gös 25 g smör till stekning salt ca 800 g blomkål 1 liter grönsaksbuljong 2 msk smör ½ dl crème … Continued

0

Rösti-våfflor med spenat, prosciutto och pocherat ägg

Ett roligt och gott sätt att göra rösti är att grädda dem i ett våffeljärn. Ännu godare blir det när man sen toppar med smörstekt spenat, prosciutto och ett pocherat ägg med en härlig rinnig äggula. En rätt som passar till alla tillfällen – middag, lunch, brunch eller lite lyxigare frukost. Antal: 4 stycken portioner … Continued

0

Persiljerotspuré med belugalinser, rostade grönsaker och brynt smör

Persiljerot kallas ibland även för rotpersilja och är nära släkt med persilja. Smaken är mild och lite söt och påminner om selleri. Persiljerotspuréen blir en perfekt bas för de mörka belugalinserna och de rostade grönsakerna. Det brynta smöret tillför en nötig, karamelliserad touch som lyfter hela måltiden.Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 4 portioner portioner … Continued

0

Rödspätta Meunière med potatis­puré och citron­smörsås

Dagens recept är inspirerat av den franska klassikern ”Sole Meunière” där vi har använt hel rödspätta istället sjötunga. Det franska ordet ”a la meunière” betyder ”på mjölnarhustruns vis”, det vill säga att fisken är panerad i vetemjöl. Sedan steker man den i rikligt med smör och serverar den med en krämig potatispuré och ljuvlig citronsmörsås. … Continued

0

Silviakaka

Silviakaka är en klassisk svensk kaka med luftig och saftig kakbotten toppad med en krämig- och smörig glasyr. Antal: ca 20 rutor portioner Ingredienser: 4 ägg 4 dl strösocker 4 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 2 dl ljummet vatten 250 g smör 2 ½ dl strösocker 1 msk vaniljsocker 3 äggulor 1 … Continued

0

Torsk med krispiga jordärtskockor och tahini- & koriandersås

Den milda torsken och söta jordärtskockorna lyfts till en helt ny nivå med denna smakrika sås. Tahini, som är sesampasta, varierar i smak och konsistens beroende på vilket märke det är. Vi väljer Zeinas, Sevan eller någon av de märken som finns på mellanöstern-butiker.Foto Lisa Björner Tid: ca 60 minAntal: ca 4 pers portioner Ingredienser: … Continued

Fisk & Skaldjur
0

Krämig ravioli med spenat, champinjoner och basilikaravioli

Ibland får man ta en genväg med färdigköp ravioli. Framförallt på en vardag är det ingen som orkar ställa sig och göra egen. Denna rätt är därför verkligen superenkel och snabb att laga – och framförallt otroligt god. Minimalt med arbete – maximalt med tillfredsställelse. Antal: 4 portioner Ingredienser: 400 g färska champinjoner 3 vitlöksklyftor … Continued

Italienskt
0

Bröd­pudding med croissanter och choklad

Croissanter är ju vansinnigt goda – dock endast den dagen de gräddas. Sedan blir de ju lite torra och tråkiga. Tur då att vi har det ultimata lösningen på hur man tar till vara på dagsgamla croissanter – vi gör nämligen en brödpudding utav dem. Och tillsätter lite choklad för att göra det hela ännu … Continued

0

Halloumi-våfflor med crème fraîche, löjrom och kanderade citronskal

Dessa halloumivåfflor är en spännande och god variant på våfflor där våffel”smeten” består endast av ost och potatismjöl. Själva våfflorna doppar man i crème fraîche toppad med löjrom, rödlök, gräslök och kanderade citronskal. Perfekta tilltugget!Foto Helen Pe Antal: 4 portioner (16 bitar) portioner Ingredienser: 400 g halloumi 1 msk potatismjöl smör till pensling 3 dl … Continued

0

Cannellinibönor och prosciuttochips med vitlöksbröd & parmesanbuljong

Att ta till vara på dagsgammalt torrt bröd är det toskanska kökets specialité. Här rostar vi det och toppar sedan med bönor och en mustig buljong. Resultatet blir att brödet absorberar den smakrika buljongen och får ett mjukt och gott innanmäte men fortfarande krispig skorpa. För ytterligare krisp adderar vi prosciuttochips.Foto Lisa Björner Tid: Antal: … Continued

0

Naanbröd

Naan är ett indiskt bröd som påminner om vårt mjuka tunnbröd men det är något tjockare. Traditionellt bakas brödet i en speciell lerugn, men det går lika bra att grädda det i en stekpanna eller i en vanlig ugn. Här är ett superenkelt recept som ger fantastiskt goda naanbröd. Vi brukar baka dem när vi … Continued

0

Hallonbollar med kokosflingor

Hallonbollar- ett lite "fräschare" alternativ till chokladbollar.Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 10 bollar portioner Ingredienser: 125 g färska hallon 3 dl havregryn 2 msk lönnsirap 2 tsk kokosolja 1 msk chiafrön kokosflingor och/eller smulade frystorkade hallon till att rulla bollarna i Gör så: Mixa alla ingredienser till en finhackad massa. Täck med plastfolie och … Continued

0

Två varianter av ceviche

Idag bjuder vi på två varianter av ceviche – en med vit fisk och pilgrimsmusslor som vi serverar på en bädd av guacamole med tortillachips samt en ceviche med lax, vit fisk, sötpotatis och majs. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 400 g färsk fast vit fiskfilé 4 pilgrimsmusslor 2 vitlöksklyftor ½–1 röd chili 2 … Continued

0

Thai kyckling- och risnudelsallad

Denna fräscha och smakrika nudelsallad kan ätas precis som den är – varm eller kall. Vi tycker dock det är gott att göra små “paket” av den tillsammans med salladsblad. Vill vi ha en lite matigare lunch serverar vi den med jasminris. Thai kyckling- och risnudelsallad Antal: 4 portioner Ingredienser: 50 g risnudlar 1 dl … Continued

Asiatiskt
0
1 … 3 4 5 6 7 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt