Nässelrisotto
En härlig nässelrisotto med förvällda nässlor och parmesanost.Foto Lisa Björner Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 schallotenlök 1 msk smör 3 – 4 msk olivolja 4 dl arborio- eller carnaroliris 2 dl torrt vitt vin ca 1 1/2 liter varm höns- eller grönsaksbuljong 1 dl hackade och förvällda nässlor ca 2 1/2 dl riven parmesan … Continued
No Bake Cheesecake med rabarber
Är ni trötta på att baka rabarberpaj? Då tycker vi ni ska prova denna No bake cheesecake med rabarber (den behöver dvs inte gräddas). En perfekt sommardessert! No Bake Cheesecake med rabarber Antal: 10-12 bitar Ingredienser: 200 g digestivekex 100 g smör 1/2 tsk kanel 500 g Philadelphiaost eller annan cream cheese 1 dl strösocker … Continued
”Dra isär” kanelbullelimpa
Ett fint och annorlunda sätt att göra kanelbullar är denna limpa där man vid servering drar av lager efter lager av kanelbullen. Här har vi fyllt med en smör- och kanelsockerblandning. Men byt gärna ut kanel mot t ex kardemumma eller mer vaniljsocker. Det kan även vara gott att fylla med mandelmassa eller nutella. Och … Continued
Rabarber-coleslaw
Oftast använts rabarber i bakverk, saft och sylt – men den passar även utmärkt i ”vanlig” matlagning. Har har vi gjort en fräsch och syrlig cole slaw med rabarber – som passar perfekt till grillat. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 100 g rabarber 2 morötter 1 liten rödlök 3 dl strimlad vitkål 2 dl strimlad … Continued
Filodegspaj med potatis, Gruyère och sparris
Vi tycker det är trevligt att ibland byta ut den klassiska pajdegen mot en lätt och krispig filodeg. Antal: ca 8 bitar Ingredienser: 2 gula lökar 2 msk smör 200 g potatisar 8 ark filodeg 50 g smör, smält 50 g Gruyère-ost, riven 1 knippe färsk sparris Salt och peppar Gör så: Värm ugnen till … Continued
Pizza bianca med ricotta och kirskål- och pistagepesto
Kirskål är en av våra vanligaste (och svårast att bli av med) ogräs. Skörda när de är späda och använd i allt där man annars skulle använda spenat. Kirskål växer oftast i stora mängder och passar därför att göra pesto utav. Plocka gärna när bladen är späda. Foto Lisa Björner Tid: Antal: 1 pizza portioner … Continued

